1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Subatan’daki susuzluğa açıklama
Subatan’daki susuzluğa açıklama

Subatan’daki susuzluğa açıklama

Kars merkeze bağlı Subatan köyü ilginç bir eyleme tanıklık ettiği haberini geçtiğimiz hafta yayınlamıştık.

A+A-

Uzun süredir sularının akmamasını gerekçe göstererek bornozlu eylem yapan köylülerden Şefik Kaya, Başbakan’a seslenerek, “Başbakan bizden 3 çocuk istiyor, Biz böyle nasıl çocuk yapacağız. Banyo yapmaya bile su bulamıyoruz. Onun için bornoz giyiyorum.” demişti.

Meclis Başkanı Necati Dallı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Subatan Köyünde yaşanan bir su sıkıntısının olduğunu, bu sıkıntıyı çözmek için sondaj çalışmalarının çok kısa bir zaman içerisinde başlatılacağını ve köyün su sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Dallı, bu mevsimlerde her köyde su sorununun olduğuna da dikkat çekerek, sorunları çözmek adına bu görevde bulunduklarını belirterek köylülerin rahat olmalarını istedi. Her konuda onlara yardımcı olacaklarını da vurgulayan Dallı, köylülerin daha da rahat olmaları için tüm ekipmanlarını seferber edeceklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Necati Dallı konuyla ilgili şunları söyledi.

“Subatan köyünde bir vatandaşımızın bornoz giyerek köyün içerisindeki hayvanların suyunun olmadığını iddia ettiler. Bizde Sayın Valimizle, İl Özel İdarenin Sekreteriyle köye Subatan köyüne gittik. Subatan köyüne gittiğimiz sırada köylülerin su sıkıntılarının olduğunu söylediler. En büyük sıkıntı hayvanların içme suyuyla ilgili olduklarını söylediler. Bunların amacı tamamıyla Subatan’ın 5 km-6 km ötede yaylaları var. O yaylada bir an önce suyun çıkartmasıyla ilgili en kısa zamanda sondaj vuracağız inşallah. Subatan köyümüzün yaylasını da suya kavuşturacağız. İkinci etapta ise Subatan’ın depo ile askeriyenin içerisinde olduğunun köylülerin ‘askeri bölge olduğundan dolayı biz rahat girip çıkmıyoruz.’ Bu da işin bahane boyutudur. Biz oradaki depoların ayrılmasıyla ilgili kaptaşın bozuk olduğunu tespit ettik ve bir depo yapacağız. Deponun akabinde Subatan köyüne bir tane de kaptaş yapacağız. Subatan ilçesine gidip dere yolunda gölet tipi yapıp köylülerinde içme suyunu gidereceğiz. Ama şu anda tamamıyla biliyorsunuz yağışlar yağmadığından dolayı bu mevsimde yeraltı kaynakları tamamıyla kuruyor. Suyun debisi düşüyor debisi düşünce tabi ki köy yerlerinde oturan vatandaşlarımızın her evin 50 ve 100 tonluk depoları var. Bostan ekiyorlar. Şimdi suları da komşular bostana bıraktığı zaman kendi işini bitirmeyene kadar diğer komşuya da su gitmiyor. Bu şekilde sıkıntılar vardı. Onu da en kısa zamanda çözeceğiz. Çözmeye de devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.