1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları
Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları

Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları

2015-2019 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Çalıştayı

A+A-

2015-2019 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları; Çalıştayı Vali Günay Özdemir başkanlığında Kaymakamlar, İl Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin geniş katılımıyla İl Özel İdaresi’nde yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Stratejik planın oluşumu esnasında; tüm yerel kuruluşlar, ilimizi içine alan bölgesel kalkınma öğeleri, sivil toplum örgütleri, üniversite ve diğer kamu kurumlarıyla ilin geleceği masaya yatırılarak, ilin gelecekteki ihtiyaçları tespit edilip ve bu ihtiyaçlar ışığında amaçlar belirlenecektir.

Planlama ve yerleşik alanların iyileştirilmesi, sosyal yapı, eğitim-öğretim, sağlık, idari yapı, trafik ve ulaşım, kültür, turizm, çevre ve doğal kaynaklar çevre ilçeler ve köyler, kalkınma ve doğal sektörler ile afet ve acil durum yönetimine ait hedefler analiz edilerek bu alanlarda yapılabilecekler değerlendirilerek planda yer alacaktır.

Özel İdare stratejik planında tüm bu sektörlerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak gelişme perspektifleri doğrultusunda stratejiler belirlenip, hedefler konulup, bu strateji ve hedefler somut faaliyet ve projelerle desteklenecektir.

Kamu kurumları faaliyetlerini orta ve uzun dönemi göz önünde bulundurarak, planlamalar yaparak; geliştirilen planları ise belli bir süre sonra gözden geçirip tekrar iyileştirmeler yaparak sürdürmelidir. Bu uygulama ülkemiz ve Kars için yeni mücadele alanları ve yeni fırsatlar doğuracaktır. Tüm yöneticilerimizin ve uzmanlarımızın planlama alışkanlığı kazanmaları ile kaynakların daha dikkatli ve öncelikli alanlara yöneltilmesi ile mümkün olacaktır.

Planlama için yeterli zaman ayırmayan ülkeler ve kurumlar plansızlıktan doğan sorunların çözümü için çok daha fazla zaman ve para harcamak zorunda kalmaktadırlar. Zaman ve kaynak israfını önleyebilmek için il düzeyinde de, gelecek nesillerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yapılan planları uygulamaya koymak, kamu yönetiminin vazgeçilmezi olmalıdır.

Kars İl Özel İdaresi Kurumsal Stratejik Planı’nın hazırlanması, toplantıların koordinasyonu ve plan metninin yazılması çalışmalarını titizlikle yürüterek, planın ilimize kazandırılmasında önemli emek ve gayretleri bulunan planlama ekibi üyelerine,  toplantımıza  iştirak ederek katkıda bulunan siz kamu kuruluşları yetkililerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, toplantımızı yönetecek olan Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcımız Sn Prof. Dr. Mehmet Çitil beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

2015-2019 yıllarını kapsayan Kars İl Özel İdaresi Stratejik Planı’nın ilimizde yeni açılımlar, yeni olanaklar oluşturması dileğiyle, hazırlanacak olan stratejik planın ülkemize,  ilimize ve kurumumuza hayırlı olmasını diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.