1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. STK’lardan birlik çağrısı
STK’lardan birlik çağrısı

STK’lardan birlik çağrısı

Kars’ta 7’den 70’e milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Kars halkı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatanın bütünlüğü için birlik çağrısında bulundu.

A+A-

Kars’taki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileri darbeci zihniyete tepki göstererek, provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundular. Kars İl Emniyet Müdürlüğü önünde 3 gündür aralıksız olarak devam eden ‘Demokrasi Nöbeti’nde üyeleri ile birlikte yer alan STK Temsilcileri, bugün bir açıklamada bulunarak sürece dair çeşitli mesajlar verdiler.

Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı, “Öncelikle basınımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz bir darbe girişimi, kalkışma girişimi atlatmıştır. Allah’a hamd olsun şu anda durum sakin. Biz ilk günden itibaren Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in talimatlarıyla sağlık çalışanlarıyla beraber sokaklara indik, Tankların önüne geçerek kalkan oluşturduk. Sağlık çalışanımız da halkımız gibi canı pahasına bu kalkışımcılara fırsat vermemiştir. Herkesten Allah razı olsun. Bu andan itibaren dikkat edilmesi gereken en büyük husus provakasyonlardır. Bu bizlere kadar yansımaktadır. Sosyal medyada kalkışımın devam ettiği, askerlere karşı bir linç girişimi yürütüldüğü gibi gerçeği yansıtmayan şeyler dolaşmaktadır, bunlara itibar edilmemelidir.” dedi.

Şeker İş Kars Şube Başkanı Yaver Kop da; “15 Temmuz 2016 olayı kara bir leke olarak Türkiye tarihine geçmiştir. Bu vahim olayı duyar duymaz genel başkanımızla bir telefon görüşmesi yaparak caddelere ve sokaklara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla indik. Darbe girişimine karşı canlı kalkan olduk ve polis ile asker arasındaki çatışmayı önleme adına her türlü gayreti gösterdik ve 3 gündür devam eden demokrasi nöbetimize de çalışanlarımızla birlikte katıldık. Rabbim ülkemize böylesi bir acı kederi tekrar göstermesin. 36 yıl önce yaşanan bu tip bir olayın tekrar yaşanması girişimi bizleri derinden üzmüştür. Allah iyi devlet büyüklerimize zeval vermesin. Ülkemize bir daha böyle keder göstermesin. Halkımız çok büyük bir tehlike atlatmıştır, bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi sağlamamız lazım. Mehmetçik bizim, polis bizim, devlet bizim. İllegal olan herşeke sonuna kadar karşıyız, karşı olacağız.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı ve Memur Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş ise; “ Cuma günü akşam ülkemiz ummadığımız bir ihanetle karşı karşıya geldi. İhanet şebekelerinin tertiplediği arkasında Müseylemetül Kezzap ismiyle isimlendirdiğimiz, yalancı peygamber diye adlandırdığımız birisinin organize ettiği darbeyle halkımız büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldı. Bu büyük milletin seçilmiş olan büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek için, seçilmiş olan hükümetini ortadan kaldırmak için, ülkenin en önemli yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayarak, mazlum halkımızın üzerine bu memleketin vergileriyle toplanmış olan tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle kurşun yağdıran bu anlayışı nefretle kınadığımızı buradan haykırmak istiyorum. Allah’a hamd olsun ki bu büyük millet, büyük sıkıntıları daima tek yumruk olarak, sokaklara dökülerek tankların önüne yatarak adeta bir destan yazdı. Bundan sonraki süreçte üzerimizdeki görevlerin devam ettiğini hatırlatarak, halkımızdan provokatör faaliyetlerden uzak durmalarını istiyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞEKER İŞ SENDİKASI BAŞKANI YAVER KOP’TAN AÇIKLAMA!

Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, 15 Temmuz Askeri Kalkışma Hareketi’ne karşı bir yazılı basın açıklamasında bulunarak, darbe girişimini kınadı. İşte Yaver Kop’un basın açıklaması:

“15 TEMMUZ 2016 TARİHE KARA BİR GÜN OLARAK GEÇECEKTİR”

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yıllar önce hafızalarımıza kara tarihler olarak kazınan darbelerin ardından 36 yıl sonra yeni bir askeri kalkışma hareketini büyük bir şok, endişe ve üzüntü ile karşıladık. 15 Temmuz 2016 öncekiler gibi tarih sayfalarında artık kara bir gün olarak anılacaktır.

Şüphesiz ki kardeşi kardeşe vurdurarak demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsleri ülkemize vurulacak darbelerin en büyüğüdür. Türkiye, yakın tarihte askeri darbe girişim ve tecrübelerini yaşamış bir ülke olarak bu tür darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına ne yazık ki katlanmak zorunda bırakılmıştır. Bölgesinde güçlü, ekonomik sosyal ve siyasi kalkışım içinde bir Türkiye’de çarkların dönmesini hazmedemeyenler dış destekli içten kuşatma girişimleriyle önce terör, ardından darbe hareketleriyle amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bugün, olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya bulunan ülkemizde Lazıyla, Kürtüyle, Çerkeziyle herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz, istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Her sorununun çözüm yolu demokrasiyi işaret etmekte iken, böylesine bir kalkışma hareketi Türkiye’nin gücünü kırmaya yöneliktir. Şu bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyecek güce ve kudrete sahiptir ve bu tür saldırılara boyun eğmeyecektir. Tarihi sorumluluğumuz bizlere bu zorlu günlerde demokrasiye, ülkeye ve millete sahip çıkmayı hatırlatmaktadır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmak tarihi bir sorumluluktur.

Ülkemiz, milletimizin sağduyusuyla bu kalkışmadan yarınlara daha güçlenerek çıkacaktır. Bu temenniyle herkesi vatanına sahip çıkmaya davet ediyor, ülkemizin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne karşı ayaklananları şiddetle kınıyor, darbelere sonsuza kadar Hayır! diyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.