1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Spor Analiz
Spor Analiz

Spor Analiz

Spor Yazarı, Gazeteci Işık Çapanoğlu’nun, Spor Analizi:

A+A-

Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi karşılaşmaları 26. Hafta oynan karşılaşmalarla sona erdi. Yomraspor deplasmanda Arhavispor’u 3-0 mağlup ederek 2014-2015 futbol sezonunu grup lideri olarak kapatarak 3. Lige çıktı. Yomraspor’a 3’ncü ligde başarılar dileriz.

Ancak konumuz Yomra değil. Konumuz Ardahan…

Evet Ardahanspor tarihi fırsatı değerlendiremedi. Daha doğrusu Ardahan tarihi fırsatı değerlendirdi. Ancak Karsspor Ardahan’a tarihi darbe vurdu. Ardahan bölgenin takımıydı. Yani Kars’ın bir parçasıydı. Ama işi bilmeyen, spordan uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar, Kars’a ve Ardahan’a darbe vurdu.

Karsspor hiçbir karşılaşmada Ardahanspor karşısında sergilediği performansı göstermedi. Hatta kendi sahasında alması gereken maçları vasatın altında oynayarak kaybetti. Ve şampiyonluk yarışından uzaklaştı…

Buna rağmen liderle arasında 11 puan olan Karsspor, Karadeniz takımlarının önünü açmak için Ardahan yolunu kapattı. Kendi sahasında Ardahan’ı mağlup ederek bölgenin kaderiyle oynadı. Burada maçı Ardahan’a vereydiniz demiyorum. Ama Karssporlu futbolcular daha önce neden Ardahan karşısında oynadıkları gibi oynamadılar? Adeta ölümüne mücadele eden bir Karsspor vardı. Neden özellikle Ardahan karşısında ölümüne mücadele?

Burada kasıt ararım… Burada bölgenin kaderiyle oynandı derim. Çünkü Ardahan, Kars ve Iğdır bu fırsatı 20 yılda bir ancak yakalar… Ardahan’ın yakaladığı fırsatı Karsspor engelledi. Bu tarihe böyle geçti. Aksini kimse savunmasın…

Çünkü savunulacak bir yanı yok…

Çeşitli bahaneler üretildi.

Yok vali Karsspor’a destek vermedi? Yok Vali Karsspor maçlarına gelmedi? Karslıların oylarıyla seçilip meclise gidenler Karsspor’a destek verdimi ki, Vali de Karsspor maçlarına gelsin. Ardahan valisi, belediye başkanı, STK’lar Ardahan’a destek veriyorsa bu onların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından kaynaklanıyor. Biz Karslılar birlik ve beraberlikten söz edebilir miyiz?

Maalesef…

Kars’ta böyle bir şey yok…

Bundan dolayı da her şeyde Kars dibe vurmuş…

Bundan sonra da Kars’ın iyi olması beklenemez… Çünkü Kars’ın bir yerlere gelmesi için hiç kimse bir şey yapmıyor.

İşin özü Ardahan’a yazık oldu… Hem de çok yazık… oldu.

İnşallah bir gün Kars Ardahan gibi kendi bağrından çıkmış kardeşlerinden aynı şekilde kaybeder ve o zaman Ardahan’ı daha iyi anlar.

Hadi artık hepimize geçmiş olsun. Ardahan 1 puanla 3.’ncü ligden oldu. O zaman halay çekenler şimdi de halay çeksinler.

26. HAFTA SONU ALINAN SONUÇLAR:

BEŞİKDÜZÜSPOR  2-1  KARSSPOR

KARADERE SPOR  1-1  IĞDIR ARAS SPOR

ARHAVİ SPOR  0-3  YOMRASPOR  (YOMRASPOR 3. LİGE ÇIKTI)

GÖRELESPOR  1-2  SERHAT ARDAHAN SPOR  (ARDAHAN 1 PUANLA 3. LİGDEN OLDU)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.