1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır”
“Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır”

“Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır”

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Demokrasi Meydanında diğer siyasi parti il başkanlarını davet ederek, konuşma yapmaya çağırdı. MHP’li Başkan Karaçanta ise, “Bu işin siyasi partisi yok.” dedi.

A+A-

Demokrasi Meydanında Demokrasi Nöbetinin 9’ncu gününde Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Çalkın, konuşmasına başlamadan önce Demokrasi Meydanında diğer siyasi parti başkanlarına da seslenerek, “Burada diğer siyasi partilerin temsilcileri varsa onları da buraya davet ediyoruz.” dedi. Ancak meydanda MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın haricinde başka siyasi parti temsilcilerinin olmadığını anlayan Başkan Çalkın konuşmasına başladı. Başkan Çalkın yaptığı konuşmasında, “15 Temmuz akşamından bugüne kadar hepiniz gece gündüz burayı Demokrasi Meydanını terk etmediniz. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İşte Belediye Başkanımız, işte Milletvekillerimiz, bizler, sizler bunun partisi yok. Biz tek yüreğiz. Herşey vatan için, herşey bölünmez bütünlüğümüz için, herşey ümmeti Muhammet için. Bayraklarımızı havaya kaldırmalıyız.” dedi.

MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise, “15 Temmuz akşamından bu yana bu meydan böyle, bir kere dahi boşalmadı. Caddelerimiz, sokaklarımız; bu ne demektir biliyor musunuz? Biz el ele verdiğimiz süre içerisinde Dünya toplansa bizi kimse deviremez. Bu işin siyasi partisi yok. Bu işin AK Partisi, MHP’si, CHP’si yok. Bu milli bir meseledir. Türkiye’nin meselesidir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti yoksa AK Parti’de yok, MHP’de yok, CHP’de yok. Bu vatana, bu bayrağa, bu millete bizler sahip olmadığımız süre içerisinde, yarın farklı sıkıntılarla karşılaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız da açıklama yaptı, başından sonuna kadar destekledik, destekleyeceğiz de. Mesele eğer ülke meselesi ise, mesele Türkiye Cumhuriyeti ise gerisi teferruattır. Ben Kars Belediye Başkanı olarak çok değerli hemşerilerim sizlere 15 Temmuz akşamından beri ara vermeksizin evinizi, çoluğunuzu, çocuğunuzu ihmal ederek bizim bu Özgürlük Meydanı dediğimiz, Dayanışma Meydanı dediğimiz bu caddeleri, bu sokakları doldurduğunuz için ben şahsım adına, belediye çalışanları adına hepinize candan teşekkür ediyorum. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın Karslılara selamını ileten Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise, “Biz geçmişimizi iyi göremiyoruz. Dünü unutuyoruz. Kars, Ruslara esir düşerek 40 yıllık esarette kalmış. Ama daha sonra Kars Cumhuriyetini kurmuş. O günlerden çıkanlar aç, susuz, arpa ekmeği ile geçinenlerle beraber. O zaman Mustafa Kemal Atatürk başa gelmiş Cumhuriyetimiz kurulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve yine birçok badireler atlatmış. Atlattığımız badirelerin hatti hesabı yok. Demokrasi gelsin diye millet önce ödül vermiş, sonrada ödülün peşinden hakkını elde ettiği an kendi istediklerini başa getirmiş. Ama kendi istediklerini başa getirmek yetmemiş. Birileri gelmiş yakasından paçasından tutmuş aşağıya da indirmemiş dar ağacına çekmiş. Bu da yetmemiş. Daha sonraki yıllarda yine sağla solla o dönemi yaşayanlar vardır. Kars’ta sağcıyım, solcuyum demek mümkün değildi. Kars’ta 2 yılda 120 bin kişi Kars’ı terk etti. Bunları anlatmamın sebebi; bunları yaşamayınca vatanın, toprağın, bayrağın, milletin ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Yeni nesil demokrasi yerine sanal alemde dolaşıyor. Herkesin elinde bir telefon, sevgilisinin elinden bile tutmuyor. Telefona sarılmış. Ben anlamıyorum arkadaşlar. Biz değerlerimizi kaybettik. Bizi uyuşturdular ama birileri uyumadılar. Bizi yıkmak için dış güçler el ele verdiler. PKK belasını başımıza sardılar. Yetmedi dediler ki; ‘Sadece PKK ile bu ülkeyi yok edemeyiz.’ ondan önce de Ermenilerle bizi yok etmeye çalıştılar onda da başarılı olamadılar. Dediler ki; ‘Biz bu ülkeyi ancak, Müslüman gözüken, secde ile gelmiş, alnı secdeye değmiş insanlar, bunlardan zarar gelmez’ dediler bizde inandık. Alnı secdeye giden insanlara ben de öyle inanırım. Bunlar melek gibi adam dediler ama sonunda gördük ki bunların bir kısmı şeytanın da ötesi. Yani iblis çıktılar. Bu vatan bizim evimiz. Bu evimize sahip çıkmazsak, camını, bacasını, çatısını korumazsak bu evde bizi yaşatmazlar. Bunların derdi bu ülkede Müslümanı Müslümana, Kürdü, Türke, Aleviyi Sunniye, birbirine kırdıracaklardı. Bir lider İslam ülkesi, bir lider Türkiye’yi yok etmek istiyorlar.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.