1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız
Sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız

Sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız

Başkan Karaçanta:"Sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız"

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hayvan barınağını ziyaret ederek yetkili başkan yardımcıları ve birim müdürüne gerekli talimatları vererek sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortam da yaşamlarını sürdürmesi için gerekli bütün çalışmaların yapılmasını istedi.

Hayvan barınağını ziyaret eden Başkan Karaçanta, "Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yiyecek anlamında sıkıntı yaşamaması için bazı kurumlarla istişare edilerek yemek artıklarını çöp yerine sokak hayvanlarına temin edilmesi konusun da gerekli çalışmaları ilgili birim müdürlüğümüzce yürütülmektedir” dedi.

Karaçanta, “Özellikle köylerden ve ilçelerden araçlarla getirilip Kars merkeze bırakılan sokak hayvanlarından dolayı hayvan barınağında yeterli alanın olmaması münasebetiyle, zaman zaman büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz, sosyal medyada gündeme gelen sokak hayvanlarına yapılan vahşet hepimizin yüreğini acıtmaktadır. Sokak hayvanlarına işkence yapan zihniyeti şiddetle kınıyor ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyor ve aynı zamanda sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkalım diyorum” diye konuştu.

Hayvan Barınağı’nda daha sonra çeşitli incelemelerde bulunan Başkan Murtaza Karaçanta, bir küçük köpeği kucağına alarak bir süre sevdi. Karaçanta, sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda yaşmalarını sürdürmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.