1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SODES Tanıtıldı
SODES Tanıtıldı

SODES Tanıtıldı

Sosyal Destek Programı (SODES) Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

SODES) Bilgilendirme toplantısı Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Muhammed Lütfi Kotan başkanlığında, kaymakamlar, ilgili kamu kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Vali yardımcısı Muhammed Lütfi Kotan, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, 2008 ve 2009 yıllarında GAP bölgesinde Sosyal Destek Programı’nın (SODES) uygulandığını söyledi. Kotan, 2010 yılında da SODES’in kapsamının Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki iller başta olmak üzere DPT Müsteşarlığı tarafından belirlenecek diğer illeri de içerecek şekilde genişletildiğini belirtti. Kotan bunun yanında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının azami ölçüde SODES’ten faydalanması için gereken her türlü çalışmanın yapılacağını ifade ederek, benzer bilgilendirme ve çalışma toplantılarının süreceğini kaydetti.

 

Açılış konuşmasının ardından kısa bir SODES tanıtım filmi sunuldu ve akabinde SODES ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

2010 yılı proje tekliflerinde esas alınmak üzere hazırlanan SODES Uygulama Usul ve Esaslarına http://www.sodes.gov.tr adresinden erişimin sağlanabileceği vurgulandı.

 

SODES kapsamında hazırlanacak olan proje teklifleri, anılan internet adresinde erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 15 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru sahiplere tarafından valiliklere, 30 Haziran 2010 tarihine kadar ise yapılacak ön değerlendirmeden sonra valilikler tarafından DPT Müsteşarlığına gönderilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.