1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SODES Projeleri İmzalandı
SODES Projeleri İmzalandı

SODES Projeleri İmzalandı

Kars’ta Kalkınma Bakanlığı’nca Kabul Edilen SODES Projeleri İmzalandı

A+A-

Kars’ta Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kabul edilen projeler düzenlenen programda imzalandı.

Kars Valisi Günay Özdemir’in de katıldığı Öğretmen Evindeki programda 2015 yılında Kars’ta SODES kapsamında Bakanlığı yapılan başvurular neticesinde 18 asil proje, 4 yedek proje olmak üzere toplamda 22 proje ile desteklendi.

22 projenin 17 tanesi kamu kurumu 5 tanesi sivil toplum kuruluşlarına ait olan ve desteklenen projelerin toplam miktarı 2.705.090 TL. Yıl içerisinde yürütülen 18 projeden arta kalan ödeneklerden ise yedek projeler uygulanmak üzere desteklenecek.

Vali Günay Özdemir, “2015 yılında SODES kapsamındaki projelerin imza törenini bugün gerçekleştiriyoruz. SODES Türkiye’de 2008 yılından itibaren uygulanmaya başladı. Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje, 2010 yılından itibaren de Kars ilimizde uygulanmaya başlandı. Bu projenin amacı dezavantajlı bölgelerde, özellikle geri kalmış, kalkınmakta olan bölgelerimizde toplumsal, ekonomik, kültürel anlamda gelişmeyi sağlamak, değişen şartlara göre hızlı bir şekilde kaynak aktarmak ve bunu hem kamuda hem sivil toplum örgütlerinin amaçları doğrultusunda özellikle insan odaklı hizmetlerde kullanmak üzere bu kaynak aktarılıyor” dedi.

İl düzeyinde bu projeler valilikler tarafından koordinasyon yapıldığını hatırlatan Özdemir, “Özellikle bu projelerin değerlendirilmesi bakanlık tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde valiliklerce belirlenmiş olan komisyonlar tarafından yerine getiriliyor. Daha önce bu projelerle ilgili hem kamudaki, hem de sivil toplum örgütlerimize biz bu projelerin nasıl hazırlanması gerektiğini, bu kriterler neler olduğunu anlatıyoruz. Tabi değerlendirirken özellikle sivil toplum örgütlerimizin bu konularda biraz daha destek alma kanaatindeyiz. Onun için biz bundan sonraki çalışmalarımızda hem projelerin uygulanmasında, hem de projelerin bundan sonra hazırlanmasında sivil toplum örgütlerimize destekler sağlayacağız. Çünkü projelerin uygulanmasında da zaman zaman bazı sivil toplum örgütlerimizin bu harcamalara dikkat etmediğini ve harcamalar konusunda bazı sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Biz bu projeleri uygularken sivil toplum örgütlerimize amaçları doğrultusunda yine bu projeleri teknik anlamda da personel anlamında da destek olacağız” şeklinde konuştu.

Günay Özdemir, “Kars ilinde 2010 yılında 181 proje ilimiz ve ilçelerimiz de uygulanmış olup, 22.778.752 bin TL. destek sağlanmış. 4 yıl içerisinde genel olarak bahsedersek 36 meslek kursu düzenlenmiş, bu kurslara 900 kursiyer katılmıştır, 133 spor alanı tanzim edilmiştir, 80 okul kütüphanesi düzenlenmiş, 217 ana sınıfı tefrişatı yapılmış, 48 mahalle parkı ve bahçe yapılmış. 7 bin 624 çocuk eğitim desteğinden faydalanmış,93 çocuk parkı yapılmış, 50 öğrenci gezisi düzenlenmiş ve yaklaşık 3 bin 500 öğrencimiz bu gezilere katılmış,200 yaşlı ve hastamıza evde bakım hizmeti verilmiştir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kabul edilen projelerin imza töreni ne geçildi. SODES kapsamında hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı’nca kabul edilen projeler, proje sahipleriyle birlikte imzalandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.