1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sivas Katliamı’nın 22. yılı
Sivas Katliamı’nın 22. yılı

Sivas Katliamı’nın 22. yılı

Eğitim Sen Kars Şubesi Yürütme Kurulu Adına Şube Eş Başkanı Hanım Bulut Kurtulan’dan, Sivas Olayları’nın 22’inci yıl dönümü nedeni ile “Yüreklerimiz 22 Yıldır Sivas Katliamı’nın Ateşi ile Yanıyor!” başlıklı açıklaması

A+A-

2 Temmuz 1993, Türkiye tarihine “kara bir leke” ve insanlık adına büyük bir utanç olarak geçeli 22 yıl oldu. Sivas katliamı, 22 yıldır hepimizin yüreğinde kanayan bir yaraya dönüşmüştür. Katliamı gerçekleştiren katillerin avukatlarından bazılarının sonraki yıllarda AKP`den milletvekili seçilmesi, hatta bakan yapılması, katliam davasının AKP döneminde “zamanaşımı”na uğratılarak katillerin cezasız kalması tesadüf değildir.

Türkiye`de, 12 Eylül hukuku ve kültürünün ana unsurlarından biri olan ve topluma dayatılan Türk-İslam sentezi anlayış sonucunda ırkçılık ve gericiliğin gelişmesine zemin hazırlanmış ve Sivas katliamı bu zeminde gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle Sivas katliamının hedefi resmi kimliğin dışında kalanlar, yıllarca ezilen, sömürülen ve yok sayılanlar olmuştur. Saldırganların engellenmeyerek katliama çanak tutulması, ardından da olayın üstünün örtülmesi ve sadece birkaç kişinin cezalandırılması geçmişte yaşanan benzer katliamların ortak özelliği olarak dikkat çekmektedir.

Sivas katliamı, Türkiye`de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle insanlık tarihine büyük bir utanç olarak geçmiştir. Sivas katliamı, tıpkı 1 Mayıs 77 katliamı, Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi katliamları gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılarak unutturulmak istenmiş, önceki katliamlar gibi, bu katliamın arkasındaki karanlık güçler de bilinçli olarak açığa çıkarılmamıştır.

Dün Sivas`ta katliam yapan canileri savunup kaçmalarına göz yumanlar, katillerin avukatlarını milletvekili, bakan yapanlar, bugün Ortadoğu`yu kan gölüne çeviren katil IŞİD çetelerine kol kanat gererek gerçek kimliklerini ortaya koymuşlardır. Dün Sivas`ta canlarımızı diri diri yakanları koruyanlar, bugün katil IŞİD sürülerinin acımasız katliamlarını görmezden gelmeyi sürdürmektedir.

Türkiye`de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün ısrarla ayrımcı, tekçi, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliğini, barış içinde bir arada yaşama iradesini engellemek için ellerinden geleni yapmaktadır.

Toplumsal barışı tehdit eden saldırı ve katliamlar, Anadolu`nun farklı kimlik, inanç ve kültürlerinin barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Eğitim Sen olarak Sivas katliamında hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyor, katliamı yapanların ve katilleri koruyanların er ya da geç hesap vermesi için mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.