1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu,
Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu,

Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu,

Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, öğrenciler camiye sığındı...

A+A-

Kars’ta etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar Digoryolu Toki’de bulunan bazı konutların çatılarını yerinden sökerek, tahribata yol açtı. Olayın meydana geliş saati öğrencilerin çıkış saatine denk gelince olası bir facianın da eşiğinden dönüldü. Çocuklar ise korkulu anları ‘Kıyamet gibiydi’ cümleleriyle özletledi.

Kars merkez Digoryolu Toki konutlarında gün içinde çıkan rüzgârın etkisiyle bazı bloklarda çatılar yerinden söküldü. Metrelerce yükseklerden yollara ve bahçelere savrulan çatı ve ağaç parçaları çok sayıda araçta maddi zarar oluşturdu. Rüzgârın etkili olduğu saatlerin okul çıkışına denk gelmesi bölgede paniğe neden oldu. Bazı bloklarda çatıların yerinden söküldüğünü ve çocukların evlerine koşmaya çalıştığını gören TOKİ sakinlerinden Mehmet Gezerler, rüzgar etkisini kaybedinceye kadar çocukları camiye doldurmasıyla olası bir faciayı da önlemiş oldu. Blokların çatı katlarında hasarlar meydana gelirken, uçan çatılardan kimsenin zarar görmemesi maddi kayıpların tesellisi oldu.

Olayın meydana geldiği anı ve sonrasını anlatan TOKİ sakinlerinden Mehmet Gezerler, “Tam okulun dağılımı sırasında şiddetli bir rüzgar geldi. İnternetten öğrendiğimiz kadarıyla rüzgarın hızı saatte 85 Km kadar etkiliymiş. Tam o sırada öğrenciler okuldan çıkıyordu, çatıların uçuştuğunu gördüm ve koşmaya başlayan çocukları camiye doldurdum. Rüzgar sakinleşinceye kadar onları orada tuttum ve rüzgar dinince gördüğümüz manzara buydu. Maddi hasarımız oldu, araçlarımız zarar gördü fakat çok şükür ki cana bir şey gelmedi.” dedi.

Rüzgarın durulması ardından savaş alanına dönen alanda Toki sakinleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi. Vatandaşlar sokaklara savrulan çatı ve tahta parçalarını bir araya toplayarak bir kamyonete yükledi.

Meydana gelen olayı film sahnesi gibi anlatan çocuklar, korkulu anları ‘Kıyamet gibiydi’ cümleleriyle nitelendirildiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.