1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sevgül Yoldaş kendini tanıttı
Sevgül Yoldaş kendini tanıttı

Sevgül Yoldaş kendini tanıttı

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Eczacı Sevgül Yoldaş, AK Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı toplantıda, ‘Memleket’ vurgusu yaptı.

A+A-

Milletvekili olacak kişinin doğma büyüme Karslı olması ve ailece Kars için canla başla çalışıyor olmasının önemine değinen Yoldaş, konuşmasında Karslı olmayı, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiri eşliğinde dile getirdi.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçiler öncesi partisince düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında yer almasından ve AK Parti ailesiyle aynı ortamda bulunmasından dolayı Allah’a şükranlarını sunan Yoldaş, “Mevla’ma şükranlarımı niyaz ederek söze başlamak istiyorum. Sayın Ak Parti İl Başkanımı aramızda bulunmuyor ama başkan vekilimiz Adem Çalkın’ı, AK Parti il yönetimi üyelerini, bu davaya gönül vermiş bütün AK Partili arkadaşlarımı, değerli basın mensubu arkadaşlarımı ve bütün katılımcı misafirlerimi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Kısa özgeçmişini de katılımcılarla paylaşan Yoldaş: “Ben Eczacı Sevgül Yoldaş. 1970 Kars - Arpaçay doğumluyum. İlk, orta ve lise örgenimi, Kars Merkez’de, lisans eğitimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde, 1993 ve 1997 yılları arasında tamamladım. 45 yıldır Kars Merkez de ikamet ediyorum. 13 yıllık evliyim, 2 kız ve 1 erkek çocuk annesiyim. 15 yıldır Kars Merkez’de Kars Eczanesini bir fiil işleterek halkıma hizmet vermekteyim.” Dedi.

MEMLEKET İSTERİM…

AK Parti ailesine, Serhat Kars halkına ve en önemlisi de cennet Türkiye’ye olan duygularını içinden gelen en derin duygularını, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirindeki mısralarıyla ifade eden Sevgül Yoldaş:

“Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.” Şiirin mısralarındaki gibi dile getirdi.

Yoldaş okuduğu şiirin ardından: “Memleket isterim… İnsanları sizin gibi değerli olsun. Sayın Karslı hemşerilerim: Bu şiirde, özlemi duyulan memlekete siz değerli arkadaşlarımın desteği ile ve değerli Kars halkımın desteği ile el ele gönül gönüle, omuz omuza yeniden inşa edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Tüm milletvekili aday adayları arkadaşlarımı buradan herkesi kutluyorum ve başarılar diliyorum. Serhat Karsıma hayırlara vesile olması dileğiyle… Sizlerden ve sizlerin çocuğu  olmanın umudu ile Eczacı Sevgül Yoldaş teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.