1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kaya'dan Güzel Bir Teklif
Kayadan Güzel Bir Teklif

Kaya'dan Güzel Bir Teklif

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Settar Kaya, Kars eski Devlet Hastanesi binası için güzel bir teklifte bulundu.

A+A-

Settar Kaya'nın kaleminden işte o teklif :

Kars eski Devlet hastanesi binası Okullar bölgesi içindedir. Kaderine terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş binalarımız arasında yerini almıştır.

Bina hakkında alınan nihai bir karar olup olmadığını bilmiyorum. Ancak her geçen gün biraz daha çürüyüp döküldüğünü, bulunduğu bölgenin görüntüsünü bozduğunu ve milli servetin yok olduğunu görüyoruz.

Fethiye Cami ve Okulların arasında kalan bina Ticari amaçla kullanılırsa son derece yanlış olur.

Bina konusunda benim teklifim şudur; SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’ne dönüştürülsün. Yatılı olması için de kapasitesi yeterlidir. Neden Sosyal Bilimler Lisesi? Diye sorabilirisiniz. Pek çok nedeni var.

Türkiye’de 27 tane Sosyal Bilimler Lisesi var. bu liseler genel liselerin müfredatını aynen uyguluyor ama ondan fazlasına sahip. Zaten hazırlık artı dört yıldan müteşekkil. Okullarda felsefe ve "bilgi kuramı" dersi var. İngilizce temel yabancı dil. İkinci bir dil alınması da şart. Osmanlıca bu okullarda öğretiliyor. (Daha da önemlisi, Uluslararası Bakalorya (IB) derecesi veren tek devlet okulu.

Okullarda yoğun bir biçimde ders dışı etkinlikler düzenleniyor. Uzmanlarla öğrenciler konferanslar, seminerler aracılığıyla buluşturuluyor. Mezunlar arasında üniversite sınavında çok yüksek puan tutturanlar var. Gene mezunların önemli bir bölümü çok iyi üniversitelere giriyor.

Sosyal bilimler Liselerinin amacı;

• Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek,

• Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak,

• Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlamak,

• Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlamak,

• Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirmek,

• Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmaktır.

Sosyal Bilimler Liselerine Türk Sosyal bilim hayatına çok önemli katkılarda bulunmuş şahsiyetlerin isimleri verilmiştir. Örneğin; İst.Mümtaz Turhan, Ankara Prof.Dr. Mehmet Kaplan, Erzurum Nurettin TOPÇU, Konya Erol GÜNGÖR, Kocaeli Ali Fuat BAŞGİL, Diyarbakır Ziya GÖKALP gibi.

Kars Sosyal Bilimler Lisesi'nin ismi ne olsun diyorsanız. Onun için de teklifim hazır ”KARS PROF.DR. FAHRETTİN KİRZİOĞLU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ”

Şimdiki gençler “KİRZİOĞLU hangi cemaatin lideridir” diye düşünebilirler.Cemaat lideri değil sevgili gençler,Kars’ın yetiştirdiği ünlü bir tarihçidir.KARS TARİHİ’ni yazan adamdır.

İlgililere arz edilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum