1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serter, Arslan'dan özür diledi
Serter, Arslandan özür diledi

Serter, Arslan'dan özür diledi

CHP’li Nur Serter, Ahmet Arslan ve Ak Partili vekillerden özür diledi...

A+A-

CHP Milletvekili Fatma Nur Serter elinde AK Partili milletvekilleri tarafından imzalanmış bir protokol bulunduğunu, bu protokolle özelleştirme idaresi başkanlığı tarafından ihalesi yapılacak olan bir taşınmazı almak istediklerini söyledi. Ahmet Arslan da dahil 12 milletvekilinin ismini saydı. Milletvekillerinin bu açıklamanın yalan olduğunu söyleyerek belgeyi istemesi üzerine; imzalı belge diye bahsettiğinin, bilgisayarda hazırlanmış, imzasız, sahte bir fotokopi olduğunun anlaşılması ve milletvekillerinin tepkisi üzerine Nur Serter milletvekillerinden özür diledi.

Olaya aşırı tepki gösteren milletvekilleri tek tek söz isteyerek, meclis kürsüsünden imzasız, sahte ve düzmece bir fotokopiyle kendileri hakkında böyle bir ithamda bulunduğu için Nur Serter’i kınayarak, haklarını mahkeme nezdinde arayacaklarını ve özür beklediklerini belirttiler.

İsminin sahte bir fotokopi ile olumsuz olarak gündeme getirilmesinden rahatsız olarak, çok sinirlenen Ahmet Arslan kürsüden Nur Serter’e cevap verdi. AK Parti Grup’tan,  AK Partili milletvekillerinden, seçmenlerinden ve sevenlerinden takdir alan konuşmasının meclis tutanakları şöyle:

“Sayın Başkanım, saygıdeğer milletvekilleri; dört yıldır buradayım, şuraya gittiysem hep birilerini ayırmak için gittim, kavga için gitmedim ama ne yazık ki bugün arkadaşlar beni de sinirden sesimi düşürecek kadar zıvanadan çıkardılar.

Eğer biraz kendinize saygınız varsa, eğer biraz başkalarına saygınız varsa şöyle bir ifadeyi kullanıyorsanız ispat etmekle sorumlusunuz, değilseniz müfterisiniz, onun da aşağısısınız. “Elimde imzalanan belge var.” diyorsunuz. Böyle bir boş kâğıdı herkes bilgisayarda yazabilir, herkes getirebilir. Benim böyle bir belgeden zinhar haberim yok. Benim böyle bir oluşum içerisinde olduğumdan zinhar haberim yok, arkadaşlarımın da haberi yok. Siz benim adımı katarak bir belge hazırlıyorsunuz, o da yetmiyor, diyorsunuz ki: “Elimde imzalanan belge var.” Belgeyi ortaya koymazsanız namertsiniz, namertsiniz, namertsiniz! (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Elimden gelen her şeyi yapacağım. Haklarımı arayacağım, sadece “Haklarım bakidir.” değil, haklarımı arayacağım arkadaş. Bu kadar kolay değil.

55 yaşındayım, kırk beş yıldır çalışıyorum, 10 yaşından itibaren çalışmaya başladım. Bu ülkenin en büyük projelerinin, en büyük ihalelerinin altında imzam var. Ben bugüne kadar böyle bir şeyle itham edilmedim. Marmaray'ı yaptım, arazilerle ilgili itham edilmedim; üçüncü köprünün yolunu, projesini, ihalesini yaptım, itham edilmedim; İstanbul-İzmir ihalesinin her sürecinde vardım, itham edilmedim; Avrasya Tüneli'nin her aşamasında vardım, itham edilmedim. Üçüncü havaalanının yerini ilk ben biliyordum ama ilk defa burada diyorum ki “İlk ben biliyordum.” Bunu ne benim eşim biliyor ne benim çocuğum biliyor ne benim akrabam biliyor. Niye? Sadece şaibe olmasın diye.

Yazıklar olsun! Beni getirip böyle bir sahte evraka, sahte belgeye kattınız, “Bu belgede imza var.” dediniz. İspatlamak zorundasınız. Şerefe, şana, insanlığa bu yakışır. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)”

Bunun üzerine yerinden söz alan Nur Serter; yanlış anlaşıldığını, imzalı belge ifadesinin sehven ağzından çıktığını, bazı bürokratların, milletvekillerinin ismini kullanarak kendilerini güçlü göstermek istediklerini ifade etmeye çalışırken yanlış anlaşılma sonucu milletvekillerini üzdüğü için özür dilediğini açıkladı.

Konu haber sitelerinde geniş yer buldu. Başlıklardan bazıları şöyle:

•CHP’li vekil yaptığına bin pişman oldu, Yalanı ortaya çıkınca geri vites yapıp özür diledi (herdakikahaberler.com)

•Nur Serter önce iftira attı sonra özür diledi. (sabah.com)

•İmzasız belge ile AK Partilileri suçlayan CHP’li Serter özür diledi (haberler.com)

•Nur Serter’in iddiaları CHP’yi zor durumda bıraktı (ülkehaber.com)

•CHP’li Nur Serter böyle çark etti (kanalahaber.com)

•CHP’li Nur Serter AK Partililerden özür diledi (internethaber.com)

•CHP’li vekil yaptığına bin pişman oldu, Fatma Nur Serter’in Saadet zinciri iddiasıyla ortaya sunduğu ve imzalı belge olarak iddia ettiği fotokopi kendisini zor durumda bıraktı (haber7.com)

•CHP’li Nur Serter’in kanıt gösterdiği belge imzasız çıktı. İstanbul Milletvekili Serter’in Saadet zinciri iddiasıyla ortaya sunduğu fotokopi, kendisi ve partisini zor durumda bıraktı. (ahaber.com.tr)

•Nur Serter’in iddiaları kendisi ve partisini zor durumda bıraktı (tgrthaber.com.tr-mynet.com)

•CHP’li Nur Serter’in kanıt gösterdiği belge imzasız çıktı. Tam bir fiyasko CHP’li vekil AK Partilileri suçladı sonra bakın ne yaptı (kamudanhaber.com)

•Nur Serter dün gece meclisi karıştırdı (memurlar.net)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.