1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. SERKA’dan turizm atağı
SERKA’dan turizm atağı

SERKA’dan turizm atağı

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde turizm faaliyetlerinin hazırlığı “Tanıtım Turu” adlı projeyle hızlandırıldı.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) daveti üzerine 19-24 Şubat 2012 tarihleri arasında Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı bölgesine gelecek olan Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve İran’da görev yapan seyahat acenteleri yetkilileri ile gazeteciler için geniş kapsamlı tanıtım çalışması düzenlenecek.

“Tanıtım Turu” adlı projeyle ilgili Sarıkamış Kar Otel’de düzenlenen toplantıda, söz konusu projeye ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Bayraktepe Kayak Merkezi Mekanik Tesisler Genel Müdürü Muhittin Delibaş ile Sarıkamış’ta hizmet veren otel temsilcileri katıldı.

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, toplantıda yaptığı konuşmada, bu tür tanıtım turu programı yapmalarındaki amacın doğudaki turizm potansiyelini harekete geçirmek olduğunu söyledi.

Tutar, “Bölgemizde kış, yaz ve inanç turizmini canlandırmak zorundayız. Bu nedenle tanıtım yaparak komşu ülkelerden çok sayıda turist gelişini sağlamalıyız ki, bölge ekonomisi canlansın. Ümit ediyorum, yaptığımız projelerle önümüzdeki bir iki yıl içinde buralarda turist patlaması olacak. Ancak bu konuda vatandaşlarımız, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve turizm işletmecileri kısacası herkesin üzerine düşeni yapması lazım” dedi.

Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de, tanıtımın önemine değinerek gerek Kaymakamlık gerekse de belediye olarak Sarıkamış’ın tanıtılması konusunda ellerinden gelen bütün imkanları seferber ettiklerini ve SERKA’nın daveti üzerine gelen konukları en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getirdi.

Ardından yapılacak tanıtım programının içeriği anlatılarak Sarıkamış’ın tanıtım kısmında kurumlar arasında görev bölümü yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.