1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA’da toplandılar
SERKA’da toplandılar

SERKA’da toplandılar

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun İcra Organı Yürütme Kurulu Serhat Kalkınma Ajansında Toplandı

A+A-

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun İcra organı olan ve düzenli olarak aylık toplanan Yürütme Kurulu Serhat Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda Mesleki Eğitim Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Ali Cengiz Birdal’ın başkanlığında toplandı.

Toplantı Yürütme Kurulu üyeleri Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Muhasebeci V. Levent Akkoçan, Serhat Kalkınma Ajansından Koordinatör Evren Demir, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Sekreteri Murat Demiral ve Kafkas Üniversitesinden Doç. Dr. Murat Taşdan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Yürütme Kurulu Başkanı Ali Cengiz Birdal tarafından bir önceki yürütme kurulunda alınan kararlarla ilgili kısa bir değerlendirme yapılmıştır. Alınan kararlarda sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesi planlanmış ve bu kapsamda 05/04/2014 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ziyarette bulunuldu. Oda Başkanı Fahri Ötegen ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. İlimizde nitelikli  işgücüne ihtiyacın bulunduğu, kayıt dışı istihdamın nitelikli iş gücünün önünde büyük bir engel olduğu, Nitelikli İşgücü yetirmek için Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ve İŞKUR aracılığı ile meslek edindirme kursları düzenlenerek mezun olanlara sertifika verildiği belirtildi. Odaya kayıtlı İşverenlerle yapılacak olan toplantılara Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımın sağlanması halinde işverenlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunmanın da faydalı olacağı dile getirildi.

Diğer yandan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Üyelerinin de Yürütme Kurulu toplantılarına katılmasına yönelik alınan karar doğrultusunda davet edilen  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Recep Koçoğlu, Ticaret İl Müdürü V. Sertaç Özeroğlu Yürütme Kurulu toplantılarına davet edilerek İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları hakkında bilgilendirme yapılmış görüş ve önerileri dinlendi.

Kentte bulunan 10 ve üzeri eleman çalıştıran İşyerlerine önceden bilgilendirme yapılmak suretiyle İşyeri ziyaretlerinin yapılmasına, İşverenlerle istihdam yapısı, insan gücü ihtiyaçları ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organlarının tanınırlığı ile ilgili Yürütme Kurulunca hazırlanacak kısa bir anket çalışmasının yapılacağını, ayrıca 2014 Nisan ayında  yapılacak olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul toplantısında görüşülecek olan konular için gündem maddelerinin belirlendiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.