1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA, Japonya'da
SERKA, Japonyada

SERKA, Japonya'da

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Japonya’nın başkenti Tokyo’da da bu yıl ikincisi düzenlenen turizm fuarına katılarak Serhat illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı.

A+A-

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın bölge illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar yurtdışında da devam ediyor.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Japan Turizm Fuarı, Tokyo Big Sight alanında düzenlendi. Teması “Hareket Et, Gör ve Hisset” olarak belirlenen fuara 141 ülkeden bin 161 organizasyon temsilcisi katılırken fuarda, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerini SERKA temsil etti. SERKA uzmanları, Japoncaya çevrilen bölge illerine ait rota broşürleri, Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı, Sarıkamış Kayak Merkezi, Nuh’un Gemisi ile Ağrı Dağı’na ait materyalleri ziyaretçilere dağıttı.

Dört gün süren fuarı yaklaşık 175 bin kişi ziyaret etti. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç de SERKA standını ziyaret ederek Ajansın faaliyet yürüttüğü illerle ilgili SERKA uzmanlarından bilgi aldı. Türkiye standını ziyaret eden Japon televizyon kanalları ile gazeteciler de özellikle Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi’yle ilgili olarak röportajlar yaptı.

Öte yandan, fuar sonrası bir dizi görüşme gerçekleştiren SERKA uzmanları, Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi, Japonya Ekoturizm Topluluğu ile Türkiye’nin Tokyo Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret ederek bölge illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtan birer sunum yaptılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.