1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SERKA Ardahan'da Toplandı
SERKA Ardahanda Toplandı

SERKA Ardahan'da Toplandı

Kars – Ardahan - Iğdır ve Ağrı illerinin kalkınması amacıyla kurulan Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) iki ayda bir yapılan toplantısının sonuncusu Ardahan'da yapıldı.

A+A-

Kars – Ardahan - Iğdır ve Ağrı illerinin kalkınması amacıyla kurulan Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) iki ayda bir yapılan toplantısının sonuncusu Ardahan'da yapıldı.


SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Ahmet Kara başkanlığında Ardahan Öğretmen evinde yapılan toplantıya ; Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Iğdır ve Ağrı Ticaret Odası Başkanları ile İl Genel Meclis başkanları katıldı.


Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi bir konuşma yapan Kars Valisi Ahmet Kara, amaçlarının serhat illerini her yönüyle kalkındırmak olduğunu söyledi.


Kara, “Bugünkü toplantımızda öncelikle ajansımıza alınacak 14 kişinin işe alınmasıyla ilgili atama kararları görüşülecek. Ayrıca ajansın amblemi konusu görüşülerek karara bağlanacak. Sınır illerimizin desteklenmesi için başta Kars olmak üzere diğer illere de destek ofislerinin kurulması konusu görüşülecek.” dedi.


Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ise, toplantının bölge için hayırlı olmasını istediklerini belirterek, ''temennim Ardahan olarak kalkınmada hak ettiğimiz noktayı yakalamaktır. Amacımız sadece ekonomik olarak değil, bölgelerimizin her anlamda daha fazla kazanmasını sağlamaktır. Kalkınma demek, topyekün bir kalkınma olmalıdır. Ajansımızla, birçok yatırımdan mahrum kalmış bu illerimizin diğer illerle arasındaki açığı kısa sürede kapatmalarını sağlamak istiyoruz. Toplantımızın hayırlı kararlara vesile olacağını inanıyorum'' dedi.


Toplantıda alınan kararların daha sonra basına açıklanacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler