1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA, Gebze’de Yatırımcılarla Buluştu
SERKA, Gebze’de Yatırımcılarla Buluştu

SERKA, Gebze’de Yatırımcılarla Buluştu

T.C. Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin son yıllardaki gelişimini ve güncel yatırım ortamını anlatmak amacıyla 25 Nisan 2015 tarihinde Gebze Ticaret Odasında Kocaeli İnşaatçılar,

A+A-

Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (KİMEDER) ve İstanbul Dernekler Federasyonu ile birlikte yatırımcı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri Kars Valisi Günay ÖZDEMİR ve Kars Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA ile Genel Sekreter Doç. Dr. Hüsnü KAPU katıldı. Toplantıya Ajans yetkililerinin yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet ARSLAN, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail ÇİLER, KİMEDER Başkanı Zeki GEDİKOĞLU, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı Velişan YERLİ, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat GEDİK ile İstanbul ve Kocaeli’de yaşayan ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 100’ün üzerinde işadamı ve yatırımcı katıldı.

SERKA, KİMEDER ve İstanbul Dernekler Federasyonu İş Konseyi arasında 2014 yılında başlayan seri görüşmeler kapsamında yatırımcılar geçtiğimiz yıl Ajansı ziyaret ederek bilgilendirilmişlerdi. Ajans, yakın dönemde İstanbul’da gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantıları ve işadamlarının Kars’a yaptıkları iş gezisi ile yatırım kararı için yeni fikirler oluşmasına yol açtı. Görüşmeler neticesinde işadamları bireysel yatırım yapmak yerine güç birliği yaparak bir yatırım şirketinin kurulması konusunda hemfikir oldular ve 19 kişilik kurucular kurulu oluşturdular. Doğu Endüstriyel Kalkınma Ortaklığı (DENK Holding) adı altında bir araya gelen yatırımcılar bu oluşumun tanıtımı ve bölgenin yatırım ortamının İstanbul ve Kocaeli’de bulunan diğer yatırımcıların da bilgisine sunulması amacıyla Gebze Ticaret Odasında geniş katılımlı bir toplantıyı SERKA ile birlikte düzenledi.

Kars Valisi Günay ÖZDEMİR ve Kars Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA konuşmalarında ilin son yıllarda büyük bir değişimden geçtiğini ifade ederek işadamlarını hem sermaye hem de bilgi ve birikimleri ile bu değişime katkıda bulunmaya davet etti. Ayrıca Kars’a yatırım yapacak tüm yatırımcılara her türlü kolaylığın gösterileceği ve yardımın yapılacağı belirtildi. SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü KAPU, bölgenin yatırım potansiyelinin ortaya çıkarılması ve yatırımcılara sunulmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.

Toplantıda yapılan diğer konuşmaların ardından Ajansın ve diğer kurumların yatırımcılara sunduğu destekler, SERKA’nın yatırımcı destek faaliyetleri, bölge illerinin uygun yatırım alanları ve büyüme eksenleri ile bölgedeki gelişim hakkında katılımcılara bilgi verildi. Toplantı kurucular kurulunun DENK Holding fikrinin oluşumu, gelişimi ve hedefleri hakkında yaptıkları konuşmalar ile son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.