1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serhat’ı Keşfet: Off Road start aldı
Serhat’ı Keşfet: Off Road start aldı

Serhat’ı Keşfet: Off Road start aldı

Serhat Kalkınma Ajansı, bölgenin sahip olduğu eko-turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve kendini yeniden tanımaya çalışan günümüz insanına alternatif turizm olanaklarının tanıtılması amacıyla çeşitli faaliyetler yürütmekte.

A+A-

Ajans bu kapsamda hazırladığı kent turizm keşif rehberlerinde dört il için safari, yürüyüş, bisiklet rotaları belirledi ve “Serhat’ı Keşfet” teması ile bir tanıtım programı yürütmeye karar verdi.

Programın ilk ayağı bugün start aldı. “Serhat’ı Keşfet: Off Road” organizasyonu ile başlayan ve 3 gün sürecek organizasyon kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Off Road kulüpleri ile bölgenin zorlu coğrafi koşullarında bir rota izlenecek. Aynı zamanda misafirlere Camuşlu kaya yazıtları, Sarıkamış’taki sarıçam ormanları, Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi, Kuyucuk Kuş Cenneti ve Ani Ören Yeri tanıtılacak.

“SERHAT’I KEŞFET: OFF ROAD” KULÜPLERİ İLE START ALDI.

“Serhat’ı Keşfet: Off Road”  rotaları hakkında açıklama yapan Eksi36 Derneği yöneticisi Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, “Dernek olarak 4 yıldır özellikle motor sporları üzerine aktivitelerde bulunuyor. Ulusal anlamada yaptığımız aktiviteler sonucunda özellikle kentimizin tarihi ve kültürel rotalarının keşfi için bizi ulusal ve uluslara arası tanıyan Off-Road kulüplerini buraya davet ettik. Davetimizin ana finansörü kentimizin kalkınmasında ciddi destek olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’dır. Kentin tanıtımında hazırlanan proje kapsamında Eksi36 olarak SERKA ile rotaları çıkardık. Daha sonra daha sonra bu rotaları ulusal medyada yer bulabilmesi için ülkemizin bu konuda en marka tanınmış İzci Off-Road belgesel ekibini buraya davet ettik. Bu ekip 3 gün sürecek olan programımızı belgesel olarak da çekimlerini yapacaklar.” dedi.

Uzlu daha sonra şunları söyledi:

“Bugünkü rotamız Kağızman ilçesi Camuşlu yazılı kayalarından başlayacağız bizim için çok önemli yer. Kars’ın geçmişine yönelik tarihi anlamında yazılı kayalardan çıktıktan sonra Çengili Köyü Kilisesi, Deniz Göl üzerinden Berencik hattını takip ederek Mescitliye çıkacağız. Daha sonra Sarıkamış Ormanlarının içerisinden yaklaşık bugün 133 Km yolu takip ederek kamp alanımıza gideceğiz soğuk su mevkiinde kamp alanımızı yapacağız. Yarın sabah kamp alanından Sarıkamış çıkıp Şenkaya üzerinden Göle Ardahan ve Çıldırım Kuzeyinden Şeytan Kalesi oradan da Kuyucuk Gölüne geçip orada konaklayacağız. Kuyucuk’ta gece yıldızları gözlemleyeceğiz ertesi gün kuş gözlemini gerçekleştireceğiz. Eden kapsamında bir yer olduğu için aynı zamanda Avrupa Birliği’nden heyetlerde tesadüf eseri orada olacaklar. Eden kapsamında gölümüzün kuş gözlemi ile ilgili gecede yıldız gözlemi ile ilgili tanıtımını yapacağız. Kuyucuk’ta bilimsel gözlem merkezinde ekiplerimiz kalacak ve bir sonraki sabah start alıp Ani’ye geçeceğiz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.