1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sempozyum verimli geçti
Sempozyum verimli geçti

Sempozyum verimli geçti

2. Uluslararası Harakani Sempozyumu verimli geçti...

A+A-

Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur; Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Harakani Vakfı tarafından, “Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu’l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri” Konulu 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu’nun verimli geçtiğini söyledi.

Yavuz Uzgur, “2. Uluslararası Harakani Sempozyumunu düzenledik. Bu çok önemli ve güzel bir gün bizim için ve buraya gelen misafirlerimiz ve Anadolu’muz için. Medeniyetimizin kültür ve irfanımızın temellerinin atıldığı bu serhat Kars şehrimize dünyanın 30 ülkesinden yabancı misafirlerimiz ve yurt içinden ve yurt dışından bine yakın misafirimiz teşrif ettiler. Çok güzel bir çalışma yaptık. Fütüvvet, gençlik, peygamberlerin mirası ve Harakani fütüvvetinin ahilikle devam etmesi ve bugün Selçuklu fütüvveti, Osmanlı ahiliği ve cumhuriyet hamiliğinde medeniyetimizin temellerinin atıldığı Kars şehrinde çok önemli bir konuydu. İlim adamlarımız, gönül dostları ve bilgelerle tartıştılar, konuştular. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz.” dedi.

Programın 3 gün sürdüğünü ifade eden Uzgur, “Medine-i-Münevere’den, Bağdat’tan, Şam’dan Bosna-Hersek’ten dünyanın birçok yerinden geldiler. Değişik faaliyetler ve programlar icra edildi. İlim adamlarımız 100’den fazla üniversiteden buraya teşrif ettiler. Onların sunumlarını, sohbetlerini,  konuşmalarını takip etik. Hep beraber bu programı izledik.” diye konuştu.

Uzgğur ayrıca program süresince; Harakani’nin insan sevgisi, aşkı, muhabbeti, Allah’a olan kulluğu, fütüvvet, medeniyet, civanmertlik, ihsan, ihzar gibi birçok konuların işlendiğini ve sonuç bildirgesinin de yayınlanacağını belirterek, “İlim adamlarımız, medeniyetimize önemli katkılarda bulunan dostlarımız sohbetlerini sonuç olarak bize bildirecekler.” İfadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.