1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim’in Bozkuş köyünü sel vurdu
Selim’in Bozkuş köyünü sel vurdu

Selim’in Bozkuş köyünü sel vurdu

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Bozkuş köyünde aniden bastıran yağmur sele dönüşünce dereler taştı, ev ve mahsuller sular altında kaldı.

A+A-

Bozkuş köyünde 18 Ağustos’tan bu yana 3 defa etkili olan sel, bazı ev ve ahırlara zarar verdi. Köyden geçen Göle/Selim arası yol çalışması nedeniyle köyü basan sel suları evlere doldu. Yeterli menfez ve gider olmadığından kaynaklandığı ileri sürülen sel nedeniyle evlerde maddi zarar meydana geldi. Özcan Çiçek, Cafer Çiçek ve Halis Çiçek’in ev ve eşyaları zarar gördü. Özcan Çiçek’e ait bir takım koltuk, bir adet halı ve oda kullanılmaz hale geldi. Cafer Çiçek’e ait evde 180 litre mazot, yağ, peynir, iki takım koltuk, iki adet halı odanın alt yapısı hasar gördü. Bir ton arpa, bir ton buğday, iki ton kırma, bir adet 82 ekran televizyon ve evin önünde bulunan üç motor yakacak tezek sel sularıyla gitti. Yusuf Aydoğan’a ait üç ton saman, bir ton ot da sel sularıyla yok oldu.

Köyde bulunan jandarma karakolundan gelen ekipler afetin yaşandığı evlerde incelemede bulunarak tutanak tuttular. Aileler ayrıca, yoldan kaynaklanan sıkıntıları dilekçeyle Karayolları Genel Müdürlüğüne de bildirdiler.

Köylüler, yol yapım çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle bu sıkıntıları sık sık yaşadıklarını ifade ederek gerekli önlemlerin alınmasını istediler. Benzer durumlarla bir daha karşılaşmak istemediklerini de kaydeden köylüler, her yağmur yağdığında bir şeylerini kaybetmekten korktuklarını da sözlerine eklediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.