1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim Belediyesi Eğitimi Destekliyor
Selim Belediyesi Eğitimi Destekliyor

Selim Belediyesi Eğitimi Destekliyor

Kars Selim Belediye Başkanı Çoşkun Altun, çok önemli bir projeye imza atarak, öğrencilerin LYS sınavı öncesi moral ve motivasyonu yüksek tutmak için gezi düzenledi.

A+A-

Kars’ın tarihi ve turistik yerlerinin gezildiği programda Kafkas Halk Oyunları gösterisi, aşık dinletisi gibi bir dizi etkinlik de düzenlendi. Öğrenciler, bir günlerini ayırdıkları etkinlikte yıllara sığmayacak anı ve güzellikle ilçelerine geri döndüler.

Selim Belediye Başkanı Çoşkun Altun’un ilkini gerçekleştirdiği “Kültürlerimizi Tanıyalım” adlı program başarılı bir şekilde sonuçlandı. Kafkasya Turizm Seyahat Acentesi’nin de gezi programını belirlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Acente sahibi aynı zamanda da KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer de Belediye Başkanı Coşkun Altun ile birlikte etkinliğe katılarak öğrencileri yalnız bırakmadılar.

Selim İlçesinde Lisede mezun olan öğrenciler için Belediye Başkanının girişimleriyle Kars’ta icra edilen programın tarihi ve kültürel gezisi ise öğrencileri hem heyecanlandırdı hem de geçmişe götürdü. Tarih kitaplarından ve tarih araştırmalarından öğrendikleri mekanları gezme fırsatı yakalayan öğrenciler özellikle de Belediye Başkanı Coşkun Altun’a teşekkürlerini ilettiler.

Selim Belediye Başkanı Çoşkun Altun, eğitimi her zaman önemsediklerini ifade ederek, her fırsatta okulların ihtiyaçları olsun, sosyal ve kültürel faaliyetler olsun eğitim camiasının yanında olduklarını kaydetti. Bu anlamda Belediye olarak üzerlerine düşen her sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi şiar edindiklerini da aktaran Altun, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz başımızın tacıdır. Gelecek onlara emanet edilecektir. Bizlerde bu sorumlulukla hareket ediyor ve öğrencilerimize bu imkanları sunuyoruz.”  şeklinde konuştu.

‘Selim Belediyesi Eğitime Destek Veriyor’ projesi kapsamında da kapsamında da Şehit Teğmen Gökhan Yaşartük Lisesi 12’nci sınıf öğrencilerini tarihimizi ve kültürümüzü tanımaları amacıyla bu geziyi düzenlediklerini açıkladı. Altun, “İlimizin tarihi ve turistik yerlerini göstermek ve LYS sınavı öncesi moral ve motivasyonu yüksek tutmak için gezi düzenledik. Gezi sonrası yemekte bir araya geldik. Öğrencilerimize güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadık.” dedi.

Başkan Altun ayrıca, “İlçe öğrencileri öncelikle kendi tarih ve kültürlerini tanıma adına yaptığımız bu gezi hakikaten hem bizleri hem de öğrencilerimizi oldukça memnun etmiştir. Kars Kalesinden tutun Müze ye Müzeden tutun Ani Ören Yerine Aniden Tutun Kafkas Ekibine Kafkas ekibinden tutun Ozanlarımıza kadar gezilen ve izlenen bu kültür gezisi ilçemiz de sürekli hale getirilecektir. Kültürünü tanımayan Memleketine Sahip Çıkamaz. Bu nedenle İnşallah Belediyemizin de desteğiyle İlçemizde Kars’ımızı Kültür ve Tarihimizi tanımayan kalmayacaktır.” diye konuştu.

Kafkasya Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Halit Özer de Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’a böylesine anlamlı hizmeti için teşekkür ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.