1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık
Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık

Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık

Çanakkale’nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit düşen Biga Merkez Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, memleketi Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde törenle toprağa verildi.

A+A-

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen 56 yaşındaki Yakup Atik’in, eşi Hatica Atik’e şiddet uygulaması üzerine, komşuları durumu jandarmaya ihbar etti. Biga Merkez Jandarma Karakol Komutan İlhan Yıldız, timiyle birlikte ihbarın geldiği köye gitti. Yakup Atik ve eşinin yaşadığı eve varan Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, eşine şiddet uygulayan Yakup Atik ile evin bahçesinde konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu esnada çıkan tartışma üzerine Yakup Atik, elindeki pompalı tüfekle İlhan Yıldız’a ateş etti. Yıldız, başına isabet eden saçmalarla olay yerinde şehit olurken saldırgan kaçtı. Yakup Atik aranırken döndüğü köyde bir hasmının evine birkaç el ateş etti. Köylülerin haber vermesi üzerine köye jandarma timleri sevk edildi. Bu sırada pusu kurduğu öğrenilen Yakup Atik ateş açılan eve gelen jandarma timinde görevli 2 çocuk babası Astsubay Başçavuş Ömer Yanar’ı da göğsünden pompalı tüfekli vurarak şehit etti. Atik çıkan çatışmada öldürüldü.

Evli ve 4 çocuk babası İlhan Yıldız’ın cenazesi getirildiği baba ocağı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir tören düzenlendi. Gülperi- Mehmet Yıldız çiftinin 7 çocuğundan biri olan İlhan Yıldız’ın cenazesi ilk olarak Yeni Mahalle’deki evlerinin önüne getirildi. Türk bayrağı asılan evin yanında taziye çadırında başsağlığı dilekleri kabul edildi. Şehit Yıldız’ın Bolu’da Jandarma Uzman Çavuş olan oğlu Galip Eren Yıldız, Gaziantep’de vatani görevini yapan oğlu Recep Yıldız babalarının cenazelerine katılmak için Sarıkamış’a geldi. Şehit Yıldız’ın kızlarından Ayşenur Tunca’nın öğretmen en küçük kızı Zeynep’in ise lise öğrencisi olduğu öğrenildi. İlhan Yıldız’ın cenaze töreninde 1970’li yıllarda Manisa’nın Gördes İlçesi’nde Kaymakamlık yapan Mehmet Büyüktaş ve ailesi de vardı. Kaymakamlık yaptığı dönemde İlhan Yıldız’ın yanına geldiğini anlatan Büyüktaş, “O dönem yanıma gelerek okumak istediğini söyleyerek benden yardım istedi. Yurda yerleştirdim manevi oğlum olarak kabul ettim” dedi.

Kazım Karabekir Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Vali Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, Jandarma Bölge Komutanı Tümganeral İhsan Batı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Kars Emniyet Müdür vekili Ahmet Aydemir, Sarıkamış Belediye Başkanı AK Partili Göksal Toksoy, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti İlçe Başkanları ve belediye başkanları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehit İlhan Yıldız’ın tabutuna sarılan 100 yaşındaki annesi Gülperi, eşi Necla ve 4 çocuğu gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yıldız’ın cenazesi Hükümet Caddesi üzerinde omuzlarda taşınarak defnedilmek üzere ilçe mezarlığına götürüldü. Şehit İlhan Yıldız’ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.