1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Savunma Bakanı Yılmaz Kars'ta
Savunma Bakanı Yılmaz Karsta

Savunma Bakanı Yılmaz Kars'ta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir...

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğin bir zorunluluk değil tercih olduğunu belirterek “Tercih edene de etmeyene de teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla para almak isteyen hoş geldi, sefa geldi. 'Silahlı kuvvetlere para vererek güçlü kılmak istiyorum' derse de onun için de teşekkür ederiz” diye konuştu.

AK Partinin Iğdır kongresine katılmak için uçakla Kars'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı havalimanında Vali Günay Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve partililer karşıladı. Iğdır'a hareket etmeden gazetecilerin sorusu üzerine bedelli askerliği kapsayan yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını bildiren İsmet Yılmaz, 13 Şubat’a kadar 18 bin lirayı yatıranlara askerlik şubeleri tarafından askerliklerini yaptıklarına ilişkin belge verileceğini belirtti. Bakan Yılmaz bedelli askerliğin bir zorunluluk değil tercih olduğuna işaret ederek “Bu bir zorunluluk değildir, bu bir tercihtir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kimisi tercih edecektir, kimisi de tercih etmeyecektir. Tercih edene de etmeyene de teşekkür ediyoruz. İsteyen parasını verip askerlik yapmış sayılır, silahlı kuvvetlere mali yönden destek verir. İsteyen de bedenen silahlı kuvvetlere katılır biz ona para öderiz. Sözleşmeli erbaş olarak gelip bizimle çalışanlara biz para vereceğiz. Dolayısıyla para almak isteyen hoş geldi, sefa geldi, silahlı kuvvetlere para vererek 'güçlü kılmak istiyorum' derse de onun için de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz daha önce bedelli için 30 bin lira ödendiğiyle ilgili soru üzerine de “Zaman değişti. O zaman öyleydi şimdi böyle” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.