1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’ta Toprak Kayması
Sarıkamış’ta Toprak Kayması

Sarıkamış’ta Toprak Kayması

Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Kalebaş köyünde kayan toprak, Aras Nehri’nin önünü kesti.

A+A-

Sarıkamış ilçesine 45 km uzaklıkta bulunan Kalebaş Köyünde, 10 gün önce meyve ve kavaklık ağaçların bulunduğu arazide toprak kayması meydana gelmiş ve maddi hasara neden olmuştu. Bahçecik mevkiinde dün akşam saatlerinde yeniden başlayan toprak kaymasıyla Aras Nehri’ne ulaşan toprak kütleleri, nehrin büyük bir bölümünün önünü kapattı.

 

Yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda 500 metre genişliğindeki arazide bulunan toprak, kayarak önüne aldığı meyve ve kavak ağaçlarını Aras Nehri’ne kadar getirdi.

 

Nehrin büyük bir bölümünün kapanmasından sonra arka kısımda su birikmesinden dolayı ekili tarım arazileri su altında kaldı.

 

Kaymakam Ahmet Altunbaş KHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydır aralıklarla devam eden yağmurlardan dolayı Kalebaş köyündeki bitki örtüsünün bozulduğunu söyledi.

 

Altunbaş, “Kalebaş köyümüzde ikinci kez aynı alanda toprak kayması oldu. Bozulan ve yumuşayan toprak köyün yanından geçen Aras Nehri’ne ulaşıp, nehrin büyük bölümünü kapattı. Kars köy hizmetleri ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçtik. İlk etapta nehrin kapanan bölümünün açılması sağlanacak ve ardından gerekli çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

 

Köy Muhtarı Tahsin Cigangir de, “Aras Nehri’nin önü tam olarak açılmazsa bu bölgedeki tüm ekili bostan ve tarlalar su altında kalır. Bir an önce müdahale edilmesi lazım.” dedi.

 

Olay yerine gelen Kars İl Genel Meclisi Üyeleri Hanali Çetinkaya, Harun Karslı ve Zeynel Abidin Çam, Muhtar Cihangirden bilgi aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.