1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’ta 2016 Yılında Bitecek Projeler!
Sarıkamış’ta 2016 Yılında Bitecek Projeler!

Sarıkamış’ta 2016 Yılında Bitecek Projeler!

2016 yılı için Sarıkamış’ta planlanan turizm ve diğer yatırımlara ilişkin açıklamada bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış’ın hak ettiği noktalara geleceğini, bunun için çalışmaların gayretle dürdüğünü belirtti.

A+A-

Sarıkamış’ta turizm adına Avrupa Birliği standardında hali hazırda bir projenin olduğunu söyleyen Başkan Toksoy, bununla birlikte Sarıkamış’ı bekleyen diğer yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu projelerin hayata geçirilmesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte vekilliği sürecindeki mücadelesinin ve iş takibinin büyük etkisi olduğuna vurgu yaptı.

“AVRUPA BİRLİĞİ STANDARDINDA TURİZM MERKEZİ OLUŞTURULACAK”

Başkan Göksal Toksoy, “Erzincan Erzurum Kars kış spor koridoru anlamında bir projemiz ihale edildi. Bu anlamda sağ olsunlar Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın vekilliği döneminde de birlikte Selahattin Beyribey’in ve önceki vekilimiz Yunus Kılıç’ın ciddi anlamda katkıları oldu. Turizm merkezinin kanalizasyonu, atık su arıtma tesisi, ticaret merkezi, günü birlik alan ve kar oyunları alanının çevre düzenlemesi gibi 3 buçuk milyon Euro değerinde bir projeydi ve ihalesi yapıldı. Bu projede müteahhit belli oldu, şantiye tesislerinin kurulumu gerçekleşiyor ve yapıma başlanacak. Bunun yanında biz turizm merkezinin yol, yağmur suyu projelerini yaptırıp, Kültür Turizm Bakanlığı’na sunduk. Kültür Turizm Bakanlığı’ndan bu çalışmaya ilişkin ödenek çıktı. 11 milyon TL keşif bedelli bir iş olan bu işi 7 milyon 200 bin TL’ye ihale ettik. Bu çalışmayı yürütecek müteahhidimiz de belli oldu ve 5 milyon TL ödenek sağlandı, geri kalan ödenekte milletvekillerimizin katkısıyla temin edildi. Bu anlamda bir kez daha sayın bakanımız Ahmet Arslan, Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve Kültür Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bizler de içme suyu şebekemizi şehir şebekemize dahil ettik ve turizm merkezinin ve şehir merkezinin tamamının alt yapısı 2016 yılı itibariyle tamamen yenileniyor. Bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız sürüyor.” dedi.

“TAM DONANIMLI HAYVAN PAZARI VE MEZBAHANE SARIKAMIŞLILARIN HİZMETİNE SUNULACAK”

Turizm dışında bölgenin en belirgin özelliklerinden bir tanesi olan tarım ve hayvancılığa da dikkat çeken Başkan Toksoy, bu anlamda ilçede tam donanımlı bir hayvan pazarının yapılacağını müjdeledi. Başkan Göksal Toksoy, konuya ilişkin şunları söyledi: “Sarıkamış ilçemiz için bir başka çalışmamız ise gerçek anlamda tarım ilçesine yakışır düzeyde hayvan pazarı oluşturmak. Bu anlamda Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün’ün de öneri ve katkıları doğrultusunda bir proje geliştirdik. Yakında ihale edilecek olan bu hayvan pazarı tarım il müdürlüğüyle koordineli olarak hayata geçirilecek ve ilçe halkımızın hizmetine sunulacak. Bunun dışında mezbahanemiz çok ilkel şartlarda ve eski olduğu için tarım il müdürlüğünce kapatılmış durumda. Biz mezbahanemizin de projesini hazırladık, Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi’ne sunduk ve yüksek ihtimalli olarak geçecek olan bu projemizi hibe yoluyla hayata geçireceğiz.”

“SARIKAMIŞ’A YENİ BİR PARK VE TÖREN ALANI İNŞA EDİLECEK”

Sarıkamış’ın görsel olarak göze hitap eder duruma gelmesi adına gayret sarf ettiklerini kaydeden Başkan Toksoy, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Parkı’nın eskidiğini ve Şehitler diyarı Sarıkamış’a yakışır güzellikte yeni bir Atatürk Parkı projesinin hazırlandığını dile getirdi. Proje fotoğraflarıyla parkın yeni halini Kafkas Haber Ajansı ile paylaşan Başkan Toksoy, “Proje dahilinde Atatürk Parkı yenilenerek, görsel anlamda göze hitap edecek duruma gelecek. Yine Sarıkamış Hükümet Konağı karşısında bir tören alanımız var. Bu alan çok uygun değildi, kullanışlı olmadığı gibi çirkinde bir görüntüye sahipti. Biz bu anlamda oraya Sarıkamış Kaymakamlığımızla ortak bir Sosyal Yaşam Merkezi Projesi hazırlayarak SERKA’ya sunduk. Bu projemiz SERKA tarafından beğeniyle karşılandı. İnşallah bu beğeni projenin kabulü olacak ve bu güzelliği de Sarıkamış’ımızın güzelliğine katacağız.” Şeklinde konuştu.

“2 YILDA SU ABONE SAYISI BİN 500’DEN 4 BİN 500’E ÇIKTI”

Başkanlık sürecinde belediyenin gelirlerine dair ciddi anlamda çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış ilçesinde ilk etapta elektrik abone sayısının 5 bin 500 iken su abone sayısının bin 500 olduğunu söyledi. Göksal Toksoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Biz göreve geldiğimizde gelir düzeyinde de bir artış söz konusu oldu. Çünkü düşünün ki elektrik abonesi sayısı 5 bin 500 iken, su abone sayısı bin 500’dü. Biz bu sorunu ortadan kaldırdık ve su abone sayımızı 4 bin 500’e çıkardık. Bin tane daha açığımız var onu da Şehitler Mahallesi’ne arıtma sağlandığı zaman inşallah onları da abone edeceğiz ve gelirimize eklemiş olacağız. Vatandaşlarımız rahat etsin diye bütün tahsilat servisimizi 1. Kata indirdik. Bütün bankalarla işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın belediyelerle ilişkilerinde otomatik ödeme anlaşması sağladık. Hatta vatandaşlarım, belediyeye olan su, emlak, vergi gibi ödemelerini internet üzerinden bile yapabiliyorlar. Bu açıdan da vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.” İfadelerini kullandı

“SARIKAMIŞ’TA YOLLAR VE KALDIRIMLAR SİL BAŞTAN YAPILACAK”

2016 yılıyla birlikte kanalizasyon ve içme suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağına değinen Sarıkamış Belediye Başkanı Köksoy, bu çalışmalar sonrasında haliyle yolların bozulacağı hatırlatması yaparak tüm yollar ve kaldırımların sil baştan yeniden yapılacağını belirtti. Köksoy, bununla ilgili İller Bankası’nda çalışmalarının olduğunu söyleyerek; “Biz geleceği düşünerek İller Bankası’na bütün yol projelerimizi hazırlayarak sunduk ve inşallah Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nün vereceği destekle alt yapı çalışmalarımızın ardından bozulan bütün yollarımızı ve kaldırımlarımızı yeniden yapacağız. Bu çalışmalarda bazı kısımlara kilit parke taşı, bazı kısımlara asfalt kaplama yapacağız, kaldırımları yeniden yapıp çevre düzenlememizi Sarıkamış’a yakışır hale getireceğiz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.