1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’ı Yok Saymaları Kabul Edilemez Bir Durum
Sarıkamış’ı Yok Saymaları Kabul Edilemez Bir Durum

Sarıkamış’ı Yok Saymaları Kabul Edilemez Bir Durum

Kars, Ardahan, Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Yiğit : "Sarıkamış Şehitleri Anma Programında "Sarıkamış"ı yok saymaları kabul edilemez bir durumdur."

A+A-

Kars, Ardahan, Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği, 24 Aralık 2017 Pazar günü yapılan etkinliğin adını “Allahuekber Şehitleri Anma Yürüyüşü” koymaları ve Sarıkamış’ı yok saymaları kabul edilemez bir durumdur, dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KAI Vakfı Başkanı Sabri Yiğit şunları söyledi : “22 Aralık 1914 tarihi dünyanın her yerinde bütün tarihçiler tarafından, Sarıkamış Harekatı olarak yazılırken, bütün Türkiye’de Sarıkamış Şehitleri Anma programı ve yürüyüşleri yapılırken ve yine Sarıkamış'ta da her yıl Ocak ayının ilk haftası Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor anma etkinlikleri yapılırken; Erzurum'da "Allahuekber şehitleri anma yürüyüşü" adı altında bir etkinlik yapılmasını şiddetle kınıyorum.

Bu yapılan şehitleri bölmek, şehitler üzerinden gereksiz tartışmalara yer açmak ve Sarıkamış topraklarında yatan binlerce şehidimizin kemiklerini sızlatmaktan başka bir şey değildir. 

Allahuekber, Soğanlı, Sarıkamış dağlarında şehit düşenler gibi vatanımızdan uzak topraklarda, bu milletin bekasını savunurken şehit düşenlerin hepsi de bizim kahramanlarımızdır. Asla hiç birini birbirinden ayıramayız!

Erzurum'da yapılan bu etkinliği düzenleyenlerin ya da fikir olarak sunan  danışmanların, mutlaka detaylı olarak tarih okuması gerekirken bir yandan da, acilen Vatanın Her Karış Toprağına Düşen Her Bir Kan Damlasının ayrım yapılmaksızın sahiplenilmesi gerektiği bilincine de erişmesi gerekir!!

Bu vatan toprakları için can teslim eden şehitlerimizi, çıkarları için kullanmayı kimse düşünmemelidir. Bu gibi konular vatanımızın ortak konularıdır.

Şehitlerimizin isimlerinin günlük veya siyasi kaygılarla lekelenmesini kesinlikle çok yanlış bulduğumu önemle belirtmek isterim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.