1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’ı bekleyen yatırımlar
Sarıkamış’ı bekleyen yatırımlar

Sarıkamış’ı bekleyen yatırımlar

Sarıkamış’ı bekleyen yatırımlar ve yenilikler

A+A-

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 2016 yılında Sarıkamış’ı bekleyen yatırımlar ve yenilikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye başkanlığı görevinde 2 yılını tamamlayan ve 3’ncü yıla giren Başkan Göksal Toksoy, “Biz göreve geldiğimizde öncelikli olarak kısa vadeli hizmetlere yönelik planlamalar yapmıştık. Bu projelerimizin tamamını hayata geçirdik. Bunlardan bazıları Belediye İtfaiye Amirliği Binası, Fen İşleri Saha Amirliği Binası, garaj bölgesinin asfaltlanması ve bunun yanında bütün iş makinelerimizi yeniledik. Belediye bünyemize 12 tane yeni iş makinesi kazandırdık, bunun yanında biz her mahalleye bir park sözü vermiştik ve 3 mahallemize şu anda park yaptık, 2 tane parkımıza da geçen yıl başladık ve bu yıl tamamlayacağız. Asfalt yapılacak yolların alt yapısını da tamamladık ve karayolları tarafından asfalt atılacak yerlerde de çalışmalar yürüterek sonrasında çıkabilecek olası aksaklıkları önlemiş olduk ve bu alanlarda peyzaj işlerini de tamamladık.” dedi.

Başkan Toksoy ayrıca, “Belediye geldiğimizden bu yana bir kurumsal kimliğe büründürme mücadelesi verdik ve web tabanlı otomasyon sistemi kurduk. Belediye bünyemize 14 tane hem KPSS hem de sözleşmeli eleman kattık. Belediye bünyesinde bu anlamda hem personel, hem araç gereç eksiğimizi tamamladık ve kısa vadedeki işlerimizi bu şekilde tamamladık. Uzun vadedeki projelerimizi de geldiğimiz günden bu güne takip ediyoruz, Sarıkamış’ın eksikliklerini biz zaten biliyoruz ve bunların giderilmesi noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim en büyük sorunumuz alt yapı sorunuydu ve içme suyu, kanalizasyon şebekesi çok eskiydi. Borular eski olduğundan işlevlerini kaybetmişlerdi biz hemen iller bankasına müracaat ederek Sukap kapsamında projelendirdik. Atık Su Arıtma tesisimizin geçen sene inşaatı başladı. bu sene de bütün şehrin kanalizasyon inşaatı da başlayacak. Şehrin 60 kilometrelik kanalizasyon şebekesini yenileyeceğiz. Sarıkamış’ın bütün kanalizasyon suları Sarıkamış deresine akıyordu böylelikle de bu dereyi kirletiyordu. Yaklaşık 150-200 noktadan Sarıkamış deresine bağlıydı. Buna bağlı olan güzergahtaki köyleri de kirletiyordu. Bizler bunun önüne geçmek istedik. Çünkü bu tür kullanımlar hem insan hem de hayvan sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Biz bütün kanalizasyon hatlarının kolektör hatlarını alacağız arkasından atık su arıtma tesisinde arıttıktan sonra tertemiz su olarak Sarıkamış deresine vereceğiz ve böylelikle Sarıkamış’ın kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak. Yani kanalizasyonun atık suları arıtıldıktan sonra tertemiz ve içilebilir su şeklinde Sarıkamış deresine akıtacağız. Böylelikle Sarıkamış deresi de temizlenmiş olacak çünkü bu aynı zamanda çevreci bir proje olarak da hayata geçmiş olacak. Sarıkamış deresinin güzergahındaki köylerde bu Sarıkamış deresinden faydalanmış olacak ve Sarıkamış’ı da yeni bir kanalizasyon şebekesine kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

İçme suyu şebekesiyle ilgili İller Bankası’na yapılan müracaatla ilgili de Kafkas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Başkan Göksal Toksoy, “Bizim içme suyu isale hattımız var, İçme Suyu Arıtma Tesisimiz var ama şehrin şebekesi çok eski. AÇB Beton borular var bunlarda ömürlerini tamamlamış. Biz geldiğimizden beri bir aracımızı içme suyu patlaklarına ayırmışız. 10 kişilik bir ekip bu işlerle meşgul olmaktalar. Bir aracı da kanalizasyon patlaklarını yapmak için ayırmışız. Tabii bunlar günübirlik pansuman tedbirlerle yer altındaki altyapıyı idare ettiriyoruz. İçme suyu şebekesi çok eski ve borularda ömürlerini tamamladığı için hatta boruların için pas ve kir tuttuğu için arıttığımız, onlarca elektrik enerjisi harcadığımız, insan gücü harcadığımız içme suyundan arıttığımız su şehir şebekesine, eski şebekeye girdiği zaman şebekeyi de bozuyor. Biz, yapacağımız yeni şebekeyle arıttığımız suyu yeni şebekeye verip tertemiz borulardan geçirip musluklardan tertemiz suyu akıtacağız.Böylelikle de Sarıkamış’ımıza, vatandaşlarımıza temiz su içirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.