1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'a Muhtarlar Derneği
Sarıkamışa Muhtarlar Derneği

Sarıkamış'a Muhtarlar Derneği

Sarıkamış Muhtarlar Derneği düzenlenen törenle hizmete girdi...

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarına hitap edecek Sarıkamış Muhtarlar Derneği düzenlenen törenle hizmete girdi.

Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Caddesi üzerinde bulunan derneğin açılışında konuşan Kaymakam Muhammed Gürbüz,

Sarıkamış’a geldiği ilk günden itibaren kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelindiğinde 55 köyün olduğunu bu köylerin hiç birisinin Sarıkamış’la ticari ve sosyal bağlarının istenilen seviyede olmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Bu önemli konuda Kaymakamlık, Belediye, esnaflar ve siyasilerin çok rahatsız olduğunu belirten Gürbüz, ”Öncelikle muhtarlarımızın birlik beraberlik ve dayanışmasının sonucunda açılan bu dernekte iyi bir diyalogla köy ve ilçe ticaretinin harmanlanmasına çok önemli katkı sağlayacaktır. Bizlerde kamu kurumları esnaflarımız ve siyasi destekle Sarıkamış’ın ekonomisinin buradan dönmesini sağlayacağız” dedi.

Muhtarların çok önemli yeri ve sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Gürbüz, “Muhtarlarımız artık devletin en üst makamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından değer verilip ağırlanırken, bunun il ve ilçelerde hem değer verme hem de ödenek noktasında önemli yansımaları olacaktır. Bu derneğin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, Sarıkamış’ın artık her alan da  gelişme trendini yakalayıp bir marka haline  geldiğini vurgulayarak, “Sarıkamış’ın önü açılmıştır. Hükümetimizin, Valiliğimizin, Milletvekillerimiz Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç bey ’in, Kaymakamlığımızın büyük destek ve katkılarıyla turizm alanında kayak merkezi bölgesinde bir yıl içinde yapılan yatırımlar çok önemlidir ”dedi.

Bu yaz döneminde önemli çalışmalara imza atılacağının altını çizen Toksoy, ”Şehitliklerle ilgili projeler, kayak merkezinde suni karlama ve gondol projesi, Sarıkamış’ın içme suyu, kanalizasyon ve yol yapımı projelerini tamamladık, kısa sürede hayata geçireceğiz. Buna ilaveten yaşam ve ticaret merkezi projesi, geniş kapsamlı hayvan pazarı gibi projeler art arda hizmete girecek. Sarıkamış’ı güzel günler bekliyor, Allah birlik beraberliğimiz bozmasın ”ifadelerini kullandı.

Sarıkamış Müftüsü Hayati Yelkovanın dua ettirmesinin ardından derneğin kurdelesi kesildi.

Açılışa, Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, MHP  İlçe Başkanı Zülküf Koçak, İl genel meclisi üyeleri, STK  temsilcileri, mahalle ve köy muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Hizmete giren dernek binasında, toplantı salonu, özellikle köylerden gelen bayanlar için oturma odası, kütüphane ve bilardo masalarının olduğu salon bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.