1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış Tek Yürek
Sarıkamış Tek Yürek

Sarıkamış Tek Yürek

Ankara ve İstanbul'da bir grup askerin demokrasiye karşı silahlı kalkışmasına karşı, yurt genelinde vatandaşların tepkisi sürüyor.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar darbe girişimine karşı ellerinde Türk bayraklarıyla Gaziler Meydanında toplandı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, burada vatandaşlara yaptığı konuşmada sağduyu çağrısında bulundu.

Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini belirten Toksoy, vatansever güvenlik güçleri ve halkın sayesinde bu darbe girişiminin bertaraf edildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Şu anda bütün Türkiye’de Sarıkamış’ta her şey kontrol altına alınmıştır. Bizler buraya toplandık, Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz akşamdan beri tek yürek oldunuz. Bu vatanı darbe girişimleriyle çıkmaza sokmak isteyenlere fırsat vermediniz. Buradan sessizce dağılacağız. Çünkü İç İşleri Bakanlığımızdan gelen bilgilere göre provokatif olayların olma ihtimaline karşı sessiz biçimde dağılıyoruz. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın.”

AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul da, birlik beraberlik içinde herhangi bir provakatif olaylara fırsat verilmemesini belirterek, ”Biz birliğimiz beraberliğimizle Sarıkamışlı olduğumuz bir kere daha gösterelim. Allah sizleri var etsin ”dedi.

Konuşmaların ardından meydanı dolduran vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.