1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sarıkamış Tanıtıldı
Sarıkamış Tanıtıldı

Sarıkamış Tanıtıldı

Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış’ın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

A+A-

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Programa; Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yener Kamiloğlu ve Atakan Karabağ, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yiğit Demir, yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yiğit Demir, Turizm Haftasıyla ilgili şunları söyledi:

 

“Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ‘Turizm Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İlçemizde de her yıl olduğu gibi bu yıl da haftanın anlam ve öneminin okulumuz tarafından yapılması mensup olduğumuz Ticaret ve Turizm Öğretimi camiasını mutlu etmiştir. Turizm din, dil, ırk ayrımı gözetmeden, farklı sosyal ve kültürel yapılara sahip toplumların birbirleri ile ilişkiler kurmasını sağlayan, bilgi görgü, gelenek ve kültür yapıları arasında bir etkileşme ve bunların sonucunda sosyal yapının, kültürel değerlerin ve toplumsal davranış kalıplarının değişmesine yol açan sosyal bir olaydır. Cumhuriyetin ilanından bu yana düzenli ve sürekli olarak gelişen Turizm sektörü günümüzün en önemli sektörlerinden biri haline gelmiştir. Dünyadaki toplumsal ve ekonomik gelişmeler doğrultusundaki kişisel gelir düzeyinin yükselmesi, ulaşım araçlarının hız ve kapasite olarak artış göstermesi, iletişim teknolojilerinin gelişmesi turizmin önemini ve gelişimini büyük ölçüde artırmıştır. Ülkemizde turizm açısından eşine ve benzerine ender rastlanan bir ülkedir. Çünkü tarih ve tabiatın kucaklaştığı, tarihiyle, folklorüyle, termal turizmiyle, güneşiyle 9 bin Kilometrelik sahiliyle, aynı zamanda Asya ve Avrupa arasında köprü olma özelliğiyle turisti misafir olarak kabul eden bir turizm cennetidir. Uygarlık tarihinin en eski merkezlerinden biri olan Kars ilimiz Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan son penceresidir. Doğal güzellikler, muhteşem tarihi eserler ve insanlığın ortak inanç değerlerine sahip birçok eserler de ilimiz sınırları içerisinde olduğu tartışmaları İl ve İlçemizi turizmde daha da önemli konuma getirmiştir. Sarıkamış ilçemizin bugün üstlendiği işlevin ve geçmişte ev sahipliği yaptığı uygarlıklardan bu güne taşıdığı değerlerin sunduğu potansiyelin geliştirilebilmesi için, öncelikle daha iyi tanıtımın yapılması gerekmektedir. Bunlar başarıldığı takdirde, Kars ili ve ilçemiz Turizmden hak ettiği payı alacaktır.” 

 

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Fatih Kulan ve Gökmen Güngör’ün “Türkiyemiz” adlı şiiri okumalarının ardından, katılımcılara Kars, Sarıkamış ve Türkiye’nin tarihi ve turistlik bölgelerinin tanıtıldığı slayt gösterisi sunuldu.

 

Turizm Haftası programı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Bilal Kılıç’ın “Anadolu Sevgisi” adlı şiiri okumasının ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler