1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış Şehitleri Kars Cezaevinde Anıldı
Sarıkamış Şehitleri Kars Cezaevinde Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Kars Cezaevinde Anıldı

Sarıkamış Harekatının 103. Yılı dolayısıyla Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

Kars T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda, 1. Dünya savaşında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılında ecdadı unutmamak adına Eğitim birimi ve Psiko sosyal birimin organizesinde; Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, İl Müftülüğü ilahi gurubu, infaz koruma memurları ve hükümlüler tarafından anma etkinliği yapıldı.

Şehitlerin ve gazilerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Kuran tilaveti ardından hatim duası ve sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Sinevizyonda yayınlanan ‘‘Sarıkamış’ta O Gece’’ belgeseli: Türk askerinin Sarıkamış Harekatı'nda sergilediği üstün cesareti, sabrı, ve metaneti çetin doğa koşullarına ve tüm yokluklara karşın verdiği mücadeleyi anlatması izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sarıkamış şehitlerine ithafen Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi müzik grubu kahramanlık ve şehitlik konulu "Hey On Beşli, Burası Muştur.." gibi türküler ile mini konser verdi.

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere Kurum İdare memuru Eren Gümüşalan, Sarıkamışta vatan sevgisi ve milli benlik duygusu ile atalarımızın göstermiş olduğu fedakârlıkları ve vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları dile getirdi.

Programda sağlık memuru Mustafa Parlak “Beyaz Hüzün Sarıkamış” isimli şiiri ve İl Müftülüğü İlahi gurubu tarafından da ilahiler okundu.

İl Müftüsü Ergün Çolak, millî birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, yurt birliğinin, bağımsızlığın önemine değinerek Sarıkamış şehitleri için duada bulunması ile program sona erdi.

Kars T Tipi Açık cezaevinde hükümlüler tarafından yapılan asker figürlü biblolar, Kars İl Müftülüğü İlahi gurubuna ve Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine takdim edildi.

Etkinlik sonrası, Cezaevi Savcısı Erkan Alanoğlu, Kurum Müdürü Turgay Kartal, Kars İl Müftü yardımcısı Ergün Çelik, kurum ikinci müdürleri, idare memuru, kurum öğretmeni, psikolok, sosyal çalışmacı, ilahi grubu, Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve infaz koruma memurlarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak : Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Basın Yayın Servisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.