1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış şehitleri Gebze’de anıldı
Sarıkamış şehitleri Gebze’de anıldı

Sarıkamış şehitleri Gebze’de anıldı

​​​​​​​Sarıkamış Şehitleri Sarıkamış Harekatının 103. Yıl dönümünde Gebze’de düzenlenen yürüyüş ve programlarla anıldı.

A+A-

Sarıkamış Harekatının 103. yıl dönümü münasebetiyle Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in katılımlarıyla Gaziler Dağı’nda anma yürüyüşü gerçekleşti. Gebze Belediyesi ve Sarıkamış Beyaz Umut Derneği ve Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Platformu işbirliğinde düzenlenen anma yürüyüşüne, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra, STK'lar, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen anma yürüyüşün ardından Gaziler Dağı zirvesinde Sarıkamış şehitlerini canlandıran bir tiyatro gösterisi yapıldı.

Türk bayrakları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından şehitler için Kuran’ı Kerim okundu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kaymakam Mustafa Güler de yaptıkları konuşmalarda Sarıkamış Şehitlerini andılar ve birlik beraberlik mesajları verdiler.

Sabah gerçekleşen yürüyüşün ardından Sarıkamış Şehitlerini anma programı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminer ve konser ile devam etti.Gerçekleşen anma programında konuşan Gebze Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sarıkamış Şehitlerinin her yıl düzenli olarak anılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken organizasyona verdikleri desteklerden ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti.

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker yaptığı selamlama konuşmasında ülkemizin bulunduğu zor coğrafyasına dikkat çekerek, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu sebeple tarih boyunca birçok badire atlattık. Her dönemde bu topraklar için şehitler verdik. Önemli olan onların bizlere bıraktığı emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek. Bu sebeple bizlere düşen ne önemli görev çok çalışıp ülkemizi en iyi konuma getirmektir. Ben bir kez daha tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

Düzenlenen anma etkinlikleri Recep Ergül ve Arzu Akça’nın ağıt türküleri ve Ömer Faruk Elmas’ın kum gösterisi ile sürdü. Programın sonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Sarıkamış Beyaz Umut Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, misafir konuşmacı ve sanatçılara plaket takdiminde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.