1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor
Sarıkamış Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Sarıkamış Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Sarıkamış 2026 Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’da Erzincan, Erzurum ve Kars’ta 2026 Kış Olimpiyatlarına birlikte hazırlanacak, açıklamasının ardından Sarıkamış’ta çalışmalar başlatıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Kayak Tesisleri ve Oteller Bölgesi’nde 2026 Kış Olimpiyatları alt yapı çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Başkan Göksal Toksoy, 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili Erzurum’da bir toplantı yapıldığını, toplantıya Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın katıldığını ve toplantıda neler yapılabileceğini konuştuklarını söyledi.

Sarıkamış Oteller Bölgesi’nde gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Partili Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurum’da bir açıklama yaptı. 2026 Kış Olimpiyatlarının Erzincan, Erzurum ve Sarıkamış’ta yapılmasıyla ilgili bir talimatta verdi. Bunun üzerine Kayak Federasyonu Başkanımız ve Erzurum milletvekillerimiz, Kars milletvekillerimiz, Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bankımızda bu işi takip ediyorlar. Bir ön toplantı yapıldı Erzurum’da, Sarıkamış Belediye Başkanı olarak bende Sarıkamış’ı temsilen katıldım. O toplantıda Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yanar, vardı. Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı vardı. Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu vardı. Erzurum vali yardımcısı, belediye başkanı, ilgili kurumlar o toplantı da vardı. Başlangıç olarak bir ön toplantı yapıldı” dedi.

“2026 Kış Olimpiyatları’na 3 il birlikte hazırlanacak”

2026 Kış Olimpiyatlarına Kars, Erzurum ve Erzincan’ın birlikte hazırlanacağını ifade eden Başkan Göksal Toksoy, “Erzincan, Erzurum, Kars Sarıkamış birlikte hazırlanacak 2026 olimpiyatlarına, biliyorsunuz bu olimpiyatlara hazırlanırken, birlikte de bir proje yürüyor burada, tabi bu projenin başlangıcı da hedef 2026 olimpiyatlarına Kuzey Doğu Anadolu Bölgesini hazırlamak. Erzincan’ı, Erzurum’u, Kars Sarıkamış’ı hazırlamak. 2026 kış olimpiyatlarına, bu vesileyle ilgili bu bölgelere hem tanıtım pazarlamasıyla ilgili, hem de alt yapı sorunlarıyla ilgili çalışmalar başladı ve devam ediyor” diye konuştu.

“Kış Olimpiyatları Sarıkamış ayağı çalışmalarına başladık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Kış Olimpiyatları’nın Sarıkamış ayağı çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Göksal Toksoy, “Sarıkamış’ta da bir ayağı bu çalışmaların, biz 2026 olimpiyatları hazırlığı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Sayın Başbakanımız tarafından, Kalkınma Bakanlığımız tarafından onaylandığı takdirde bütün hazırlıklar Erzurum ile birlikte, Erzincan ile birlikte Sarıkamış ile birlikte yapılacak. Ve buralar ilave tesisler kazanacak. İlave pisler kazanacak. Sarıkamış tabiri caizse yenilenecek. Bu bölge yenilenecek. Bu bölgede yapılacak tesislerle birlikte ciddi bir şekilde istihdam oluşacak. Biz kayaktan bu vesileyle hem tesislerimizi yenilemiş olacağız, yapmış olacağız pistlerimizi, olimpiyatlara hazırlanırken de buraya yeni konaklama tesisleri yapılacak. Yeni yarışların yapılabileceği kayakla ilgili bir takım dalarda, olimpiyat dallarında tesisler yapılacak. Burada artık biz istiyoruz ki bu bölge kayakla, hayvancılıkla gelişsin, buradaki vatandaşlarımız kayaktan para kazansınlar. İş sahibi olsunlar” şeklinde konuştu.

2026 Kış Olimpiyatları çerçevesinde Belediye Başkanlığı’nca Sarıkamış’ta oteller bölgesinde otopark, alt ve üst yapı, iş merkezleri, dinleme tesisleri ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor.

Mühendis olan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yürütülen çalışmaların her aşamasını bizzat takip ediyor. Yapılan çalışmaların önemli bir bölümünün 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.