1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış 101’nci Yıl Anma Etkinlikleri
Sarıkamış 101’nci Yıl Anma Etkinlikleri

Sarıkamış 101’nci Yıl Anma Etkinlikleri

Sarıkamış Herekatı’nın 101’nci Yılı Anma Etkinlikleri Hazırlıkları

A+A-

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 101. Yıldönümünde Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini belirttti.

Başkan Göksal Toksoy, Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliklerine Ankara’dan üst düzey katılım olacağını kaydetti.

Başbakan, Meclis Başkanı ve bakanları Sarıkamış’a davet ettiklerini ifade eden Başkan Göksal Toksoy, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin beyribey ile birlikte bütün bakanlıkları tek tek dolaşarak Sarıkamış’a davet ettiklerini söyledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri her yıl yapılıyor. Burada devletimizin, hükümetimizin üst düzey katılımı ile gerçekleşiyor. Bu yılda bakanlarımızı bekliyoruz hatta birden çok bakanımızı bekliyoruz. Başbakanımızında katılımı bekleniyor. O katılmazsa yine büyük olasılıkla Meclis Başkanımız katılacak. Bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Valilikte programımız belli oldu. Ocak ayının 1 ve 3’ü arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

“ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİNE BAKANLIKLARDAN DESTEK”

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin 101. Yıldönümünde de Bakanlıkların Sarıkamış’a önemli destek verdiklerini vurgulayan Başkan Göksal Toksoy, “Programın içerisinde sadece Kızılçubuk’tan yürüyüşümüz yok. Onun dışında tamamen anma programımızı gerçekkleştireceğiz. Yine biz geçen hafta kaymakamımızla birlikte Ankara’daydık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bağanlığı ile Milli EğitimBakanlığı ile hatta Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliğiyle görüşmelerimiz oldu. Bununla ilgili destekler gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız 300 bin TL. destek oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da miktarı belli değil ama destek olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği var. Gelen ödeneklerle biz bu yıl yürüyüş haricinde programı gerçekleştireceğiz. Milletvekillerimizle birlikte bakanlıkları dolaştık sağolsunlar. Ahmet Arslan ve Serlahattin Beyribey’de bizlere eşlik ettiler. Bakanlıkları birlikte dolaştık. Yardım ve desteklerde gelmeye başladı” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ MEVLİD-İ ŞERİF İLE BAŞLAYACAK”

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin Kazım Karabekir Camii’de okutulacak mevlid-i Şerif ile başlayacağına dikkat çeken Göksal Toksoy, “Sarıkamış Harekatı’ın yine ilk günü burada Cuma günü akşam Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacak. Diyanetten hocalarımız gelecek. Kapsamlı bir şekilde mevlidimiz var. Onun akabinde her yıl yaptığımız bir meşelali yürüyüşümüz var. Yürüşümüzü yine şehir meydanınından Yukarı Sarıkamış Şehitliğimize kadar yapacağız. İkinci gün yine kardan heykellerin açılışı var. Sabahleyin, akşamda yine şehitler için panel ve yine snatçılar katılacak ilahi sanatçıları, kahramanlık türküleri söyleyen sanatçılarımız gelecek. Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nda programlarımız etkinliklerimiz devam edecek. Üçüncü gün geçen sene yeni tören alanında yapmıştık ama bu sene bir önceki senelerde yaptığımız Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde anma programımızı gerçekleştireceğiz. O günde şehitleri anma programımızı sonlandıracağız. Bu yıl sadece yürüyüş yok. Onun da sebebi o bölgede toplanma alanında bizim gölet inşatımız devam ediyor. Birde ulaşım yürüyüş yolu devam ediyor. Biliyorsunuz ufak bir müteahitten kaynaklanan bir sıkıntı oldu. O bölgede inşaatla ilgili bazı sıkıntılar var. Biz o sıkıntılardan dolayı bu yıl yürüşümüzü Valilimizinde almış olduğu kararla, bakanlığımızın almış olduğu kararla sadece yürüyüş olmayacak onun dışında program aynı devam edecek” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.