1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış, şehidini toprağa verdi
Sarıkamış, şehidini toprağa verdi

Sarıkamış, şehidini toprağa verdi

Teröristlerin açtığı yaylım ateşiyle vurularak şehit olan demiryolu işçisi 4 çocuk babası Nejdet İnanç’ın (63) cenazesi Yeniköy’de toprağa verildi.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yük treninin geçişi sırasında yaşanan patlamadan 45 dakika sonra kontrol için 4 çalışanla birlikte gittiği bölgede teröristlerin açtığı yaylım ateşiyle vurularak şehit olan demiryolu işçisi 4 çocuk babası Nejdet İnanç’ın (63) cenazesi Yeniköy’de toprağa verildi.

Yeniköy Topdağı tren istasyonunda hayatını kaybeden Nejdet İnanç için düzenlenlenen cenaze törenine Kars Vali vekili Adem Ünal, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İsmail Murtazaoğlu, AK Parti eski Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, demiryolu çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Vali vekili Ünal’a, olay günü yaşadıklarını anlatan demiryolu görevlisi Aziz Mermer, teröristlerin pusu kurarak çapraz ateş açtıklarını söyledi.

Necdet İnanç’ın ‘bomba patladı’ diye bağırdığını belirten Mermer, “Yat yat, diye bağırıyordu. Güvenlik 3 saat sonra geldi. Ben olayı güvenliğe 3 saat önceden bildirdim.  Haberimiz var dediler” diye konuştu.

Vali vekili Ünal da, “Arkadaşlar başka taraftan dolanmışlar. Sonra siz acil gelin diyince vazgeçip normal güzergahtan gelmişler tuzaklama ihtimaline karşı” dedi.

Törende konuşan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu ise hayatını kaybeden Necdet İnanç’ın ömrünü demiryollarına vakfettiğini ifade ederek, “Necdet ağabeyimiz 40 yılı aşan bir süredir gece-gündüz demeksizin demiryolları için ülke için çalıştı. Şuan Necdet ağabeyimiz görevinin başında şehitlik rütbesine erişmesi ile noktaladı bu görevini. Tüm demiryolu camiası kendisine hizmetlerinden dolayı müteşekkir, bu vatansever çalışmalarından dolayı müteşekkir” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Genç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından İnanç’ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.