1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şap Aşısı Yaptırmayanlara Ceza Geliyor
Şap Aşısı Yaptırmayanlara Ceza Geliyor

Şap Aşısı Yaptırmayanlara Ceza Geliyor

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü dr. Hüseyin Düzgün, Kağızman İlçe Tarım Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

A+A-

İl Müdürü Düzgün, İlçe Tarım Müdürü Bekir Çapan’ın makamında Kağızman uzun elması, kayısısı ve hibe destekli seracılık konularına değindi. Düzgün, “Kağızman ilçemiz diğer ilçelerimize nazaran daha ılımlı bir iklime sahip olduğundan dolayı AKAK projesi kapsamında önemli yol kat etmekte. 50-100 dönümlük bir alan içerisinde karlı bir üretime götürecek şekilde meyvecilik kültürüne eriştirecek gözle görülür bir seviyeye getirdik. Kaysısını, meyvesini korumak amacıyla proje kapsamında bir soğuk hava deposu kurarak taşlandırmak istiyoruz. Meyvecilik dediğimiz zaman kayısının yanında uzun elma da gelmekte. Uzun elmayla ilgili coğrafi yapısıyla ilgili daha öncede bir çalışma başlamış, maddi destek olmayınca atıl kalmış. İlçe müdürlüğümüzün bünyesinde tekrar bir çalışma yapılabilir” dedi.

Hibe destekli damızlık boğa desteğinde Kağızman ilçesinin geç müracaatı olduğunu da belirten Düzgün, “En kısa zamanda müracaat eden çiftçilerimize de yardımcı olacağız.” Diye konuştu. Düzgün ayrıca, seracılık yapmak isteyen vatandaşların ilçe tarım müdürlüğüne başvurarak gerekli görüldüğü takdirde bu yardımı alabileceklerini ifade etti.

ŞAB AŞISINI YAPTIRMAYANLARA CEZA GELİYOR

Düzgün son olarak şaq aşısına değindi ve “Kağızman ilçesine gelmemizin nedenlerinden  biri de 10 bölgemizde şap hastalığı belirtisi olmuş. Bu nedenle şu an korkulacak bir durumun olmadığını belirtmek istiyorum. Fakat mutlaka ama mutlaka aşı yaptırmaları gerek. Aşı yaptırmayanlara cezalar gelecek.” şeklinde uyarıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.