1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Salih Şahin Ulusal TV’de
Salih Şahin Ulusal TV’de

Salih Şahin Ulusal TV’de

Kars Ölçek Gazetesi Sahibi, Müzisyen Salih Şahin Türkü Bayramı üzerine Vatan TV ve Ulusal TV’de program yapacak...

A+A-

Gazeteci-Yazar ve Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin, Kars’ta yapılacak olan 1. Türkiye Türkü Bayramı ve Halk Müziği üzerine bazı televizyon kanallarında program yapacak, açıklamalarda bulunacak, bazı Kars türkülerini de çalıp söyleyecek.

 

Kars Belediyesi’nin organize edeceği, Kars Valiliği ile TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleyeceği ve 3 bayramın bir arada yapılacağı bir organizasyona hazırlıklar sürüyor. 29-31 Ekim 2010 tarihlerinde üç gün süreli yapılacak olan 1. Türkiye Türkü Bayramının projesini hazırlayan Gazeteci-Yazar ve Halk Kültürü Araştırmacısı Salih Şahin Vatan TV’de ve Ulusal TV’de program yapacak. 29 Ekim 2010 günü Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim 2010 günü Kars’ın kurtuluş Bayramı ile 31 Ekim 2010 günü de Türkü Bayramı olmak üzere Kars’ta “Üç Bayram Bir Arada” adıyla bir türkü bayramı yapılacak. TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan uzmanlarla bazı bilim adamlarının jüri üyeliğini yapacağı 1. Türkiye Türkü Bayramı’ndaki yarışmada da “Türkü Derleme Dalı”, “Aşık Türküsü Dalı” ve “Beste Türkü” dalları da ilk defa Kars’ta yarışma ile uygulanacak. Bu bayramda öncelikli amacın kaybolmaya yüz tutan Halk Türkülerinin ortaya çıkarılması Halk Ozanlarının da halk müziği dalında üretken olmalarını sağlamak olduğunu belirtildi.

 

Öte yandan önceki gün TRT Radyo 4’te canlı yayında konuşan ve bayram hakkında bilgi veren Gazeteci-Yazar ve Sanatçı Salih Şahin bu gece (1 Ekim 2010) saat 21:30’da Vatan TV’de Yener Yılmazoğlu’nun, yarın da (2 Ekim 2010 saat 21:30’da Maksut Feryadi’nin konuğu olup türkü bayramı ve katılım şartları üzerine konuşacak ve zaman zaman da Kars türkülerinde hiç bilinmeyenleri çalıp söyleyecek. Türkiye Türkü Bayramı için Kars Belediyesi’nde de çalışmalar sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.