1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saldırının Zemininde BOP Var
Saldırının Zemininde BOP Var

Saldırının Zemininde BOP Var

DİSK/Genel-İş Sendikası Kars Şubesi Yönetim Kurulu, İsrail Devleti’nin, ABD’den aldığı güçle Ortadoğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini eklediğini belirtti.

A+A-

Kars Şubesi Yönetim Kurulu, bu saldırının zemininin Büyük Ortadoğu Projesinde aranması gerektiğini bildirdi.

 

Şube Başkanı Mehmet Yerli Yönetim kurulu adına, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı ve Büyük Ortadoğu Projesine dikkat çekti.

 

Yerli, İsrail Devleti’nin, ABD’den aldığı güçle Ortadoğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini eklediğini belirterek, bu saldırının zemininin Büyük Ortadoğu Projesinde aranması gerektiğini bildirdi.

 

Yerli açıklamada, “İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırı orta çağ korsanlığını çağrıştıran bir eylem olarak insanlığın hafızasına işlenmiştir” diyerek, bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınadıkları belirtti.

 

İsrail Devleti’nin, ABD’den aldığı güçle Ortadoğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini eklediğini de ifade eden Yerli, İsrail’in bu saldırıyı yapma cüretini ABD’nin Ortadoğu’daki askeri ve politik varlığından aldığının bilinen bir gerçek olduğunun altını çizdi.

 

Yerli açıklamasında, “Bu saldırganlığın ABD’nin son yıllarda bölgeyi enerji kaynakları ve yönetsel açılardan tümüyle ABD çıkarları ekseninde kontrol almayı amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesinden kaynaklandığının iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu saldırının zemini Büyük Ortadoğu Projesinde aranmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Yerli daha sonra şunları söyledi:

 

“Başbakan’ın bu projenin eş başkanı olduğunu ilan ettiği ve bu coğrafyadaki ABD varlığı ve etkinliğinin temelde İsrail’e dayandığı düşünülürse sanıyoruz. AKP hükümetinin ülkemizi bu projeye dahil etme kararını yeniden düşünmesi gerecektir. Bu insanlık dışı ve korsanca saldırı ülkemizin bölgede kendi ulusal çıkarları etkisinde tam bağımsızlık ilkesini gözeten politikaya yeniden yönelmesi için de uyarıcı olmalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.