1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahte para operasyonu
Sahte para operasyonu

Sahte para operasyonu

Kars’ta sahte para operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

A+A-

16 Kasım 2015 tarihinde PTT Şubesine 40 Adet 100 TL’lik banknot verildiği ve bu banknotların piyasa değeri 3 bin 900 TL olan 39 adetinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince PTT Şubesine geçildi ve F.A (Erkek, 1965) isimli şahıs sahte paralarla birlikte yakalandı.

Derinleştirilerek yürütülen soruşturma kapsamında sahte para ile ilgilerinin olduğu değerlendirilen M.B (Erkek, 1960), Ş.B (Erkek, 1955) ve E.B (Erkek, 1969) isimli şahıslar yakalandı. E.B isimli şahıs 16 Kasım 2015 tarihinde çıkartıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Konu ile ilgili olarak mağduriyet yaşamış vatandaşlarımızın Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın ve özellikle esnaflarımızın olası Sahte Para konularına karşı daha duyarlı olmaları ve kendilerine gelen her türlü bilgiyi günün her saati gecikmeden İl Emniyet Müdürlüğümüze bildirmeleri yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçmesi açısından son derece önemlidir. İlimizi, ilimizin ekonomisini ve ticaretini tehdit eden her türlü sahtecilik ile mücadelemizin kesintisiz olarak devam edeceği, Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.