1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahte Para Operasyonu
Sahte Para Operasyonu

Sahte Para Operasyonu

Kars’ta KOM ekiplerinin yaptığı operasyonda piyasaya sürülmek üzere sahte para ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı.

A+A-

Arpaçay ilçesinde piyasaya sahte para sürmeye çalışan M. B. 2 adet A 122113550 seri numaralı sahte 200 TL. ve 2 adet A028303455 seri numaralı sahte 100 TL. ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan M.B.’den alınan bilgilerle hareket eden KOM ekipleri, M.B.’nin beraber hareket ettiği tespit edilen A.B. Kars merkezde konaklamış olduğu otel odasında yakalanarak gözaltına alındı. KOM ekipleri, otel odasında yaptıkları aramada, 298 adet A028303455 seri numaralı sahte 100 TL, 10 adet A 122113550 seri numaralı sahte 200 TL, 14 adet A 675456432 seri numaralı sahte 50 TL. ele geçirirken, A.B.’nin üzerinde yapılan aramada suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 635 TL. paraya el koydu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edilen M.B. ile A.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi’nde gönderildi.

Öte yandan, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Mağduriyet yaşamış vatandaşların Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve özellikle esnaflarımızın olası Sahte Para konularına karşı daha duyarlı olmaları ve kendilerine gelen her türlü bilgiyi günün her saati gecikmeden İl Emniyet Müdürlüğümüze bildirmeleri yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçmesi açısından son derece önemlidir. İlimizi, ilimizin ekonomisini ve ticaretini tehdit eden her türlü sahtecilik ile mücadelemizin kesintisiz olarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.