1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlık Müdürlüğü bisiklet dağıttı
Sağlık Müdürlüğü bisiklet dağıttı

Sağlık Müdürlüğü bisiklet dağıttı

Sağlık Müdürlüğü öğrencilere bisiklet dağıttı..

A+A-

Kars İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Milli eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen protokol çerçevesinde okullarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan veya “Bisiklet Modülü” dersini uygulayan okullara bisiklet dağıttı.

Halitpaşa Ortaokulunda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Kars Valisi Günay Özdemir, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milli Eğitim şube müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdür Dr. Mehmet Kan, insanları hareket etmeye, spora teşvik ederek obezitenin önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğine gittiğini belirtti. Kan, “Hareketsiz yaşamın neden olduğu özellikle bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların önlenmesi ve sonuçta da insanın sağlıklı yaşaması, yaşam süresinin uzatılması gayesi ile bu programı organize ediyoruz. Özellikle ilkokul seviyesindeki çocuklarımıza hareket etmeyi, hareketli yaşamayı ve hareketli yaşama bilincini kazandırmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımız olarak Türkiye genelinde hem üniversitelere hem bisiklet yolu yapımı sağlayan belediyelere hem de sınıflarında bisiklet modülü ve seçmeli spor dersi olan okullara bisiklet hibesi programı projesi var. Bizde ilk etapta ilimize 200 tane bisiklet ve kask aldık. Bunları 31okul, 3 ilçe ve merkezde bulunan okullara dağıtacağız” diye konuştu.

Türk toplumu olarak bisiklete binme alışkanlığının olmadığını ifade eden Vali Günay Özdemir de, “Avrupa’da böyle değil. Biz daha çok otomobile binen bir toplumuz. İnşallah bu proje ile çocuklarımız aileleri ile bisiklet sürme alışkanlığı kazandırdılar. Çünkü hem ekonomik hem sağlıklı bir proje Halk Sağlığı Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Beden eğitimi derslerinde çocuklarımız bundan sonra bisiklete binme alışkanlığı kazanacaklar ve derse ve bisiklet binmeye de daha fazla ilgi göstereceklerdir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ise öğrencilerin boş zamanlarında bisiklet sürermelerini isteyerek böylelikle fazla yorulmadan spor yapabilme imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Öğrenciler de beden eğitimi derslerinde bisiklet kullanacakları için çok sevinçli olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.