1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sabırlı ve Metanetli Olmak
Sabırlı ve Metanetli Olmak

Sabırlı ve Metanetli Olmak

Sabırlı ve Metanetli Olmak Konferansları Üç Yerde Yapıldı

A+A-

Rehber Kalemler Derneği tarafından yürütülen İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında her ay yapılan programlara bir yenisini daha eklendi.

2014 yılından itibaren icra edilmeye başlayan programlar kapsamında her ay belirlenen değerler eğitim konusu okullara duyurulup yapılan kompozisyon yarışmasına katılan öğrenciler arasında ilk üçe girenlere ay sonunda yapılan konferansta ödülleri verilmekteydi.

Temmuz ayı değeri olarak belirlenen Sabırlı ve Metanetli olmak program ve faaliyetleri belirlenen üç camide Kuran Kursu öğrencilerine yönelik olarak yapıldı.

Kars İl Müftülüğü izni ve nezaretinde yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren üç öğrenci yapılan konferans sonunda ödüllendirildi.

İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında yapılan programın ilki Bilal-i Habeş Caminde Yüzden fazla Kuran kursu öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sabırlı ve Metanetli Olmak konusunun işlediği programda Cami İmam Hatibi Tamer Bulut ve Ardahan Hayrat Vakfı İl Koordinatörü Eğitimci Muhammed Davut Kaya tarafından birer sunum yapıldı. Program sonrası öğrencilere kitap hediyesi yanında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Proje kapsamında ikinci program Başbakanlık TOKİ Cami ek binasında yüze yakın öğrencinin katılımıyla icra edildi. Program Kız Kuran Kursu öğrencilerinin kuran tilavetiyle başladı. Programda Başbakanlık Cami İmam Hatibi İbrahim Karadeniz ve İlahiyatçı Yazar Muammer Kakça tarafından Sabırlı ve Metanetli Olmak üzerine birer sunum yapıldı. Öğrenciler arasında yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kuran kursu öğretmenleri tarafından verildi. Program sonunda öğrencilere kitap ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Üçüncü program ise İbrahim Halilullah Kuran kursunda icra edildi. Kuran tilaveti ile başlayan program İlahiyatçı Yazar Muammer Kakça, eğitimci Muhammed Davut Kaya’nın sunumu, Kanaat Önderi ve İbrahim Halilullah Kuran Kursu Hocası Ali Haydar Bulut’un katılımı ile devam etti. Sinevizyon sunumu yapılan program kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması ve toplu fotoğraf çekimi ve ikram dağıtımı ile son buldu.

Program sunucuları Muammer Özyer ve Müjdat Çiftçi programın hazırlanmasında emeği geçen Teknik Masadaki Emin Doğar’a Kamera çekimi yapan Muhammed Polat’a ve gönüllü çalışanlara teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.