1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rüzgar çatıları uçurdu
Rüzgar çatıları uçurdu

Rüzgar çatıları uçurdu

Şiddetli rüzgar binaların çatılarını uçurdu...

A+A-

Kars’ta akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar binaların çatılarını uçurdu. Çatı saçakları park halindeki araçlara zarar verdi, rüzgar bazı ağaçların dallarını kırdı. Reklam panolarının, bidonların havada uçuştuğu estiren havada en sevindiren olay ise çocuk parkının üzerinden yıldırım hızıyla uçan çatıların kimseye zarar vermemesi oldu. Rüzgarın ne kadar şiddetli olduğunu ise bir otomobile isabet eden tahta parçasının aracın kaputundan içeri girmesi gözler önüne serdi. Buna araç sahibi bile bir türlü inanmak istemedi.

Bir anda bastıran ve yaklaşık 5 dakika süren rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Vatandaşlarla kaldırımda yürümekte güçlük çekti, işyerlerinin önündeki tabela ve bidonlar havada uçuştu, bazı ağaçların dalları kırıldı. Şiddetli rüzgar en çok da Başbakanlık TOKİ konutlarında zarara yol açtı. İki bloktan uçan çatılar park halindeki araçların üzerine düştü. Araç sahipleri gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken olay yerine polis çağrıldı. Polis zarar gören araçlarla ilgili tespit tutanağı hazırladı.

ÇATILAR ÇOCUK PARKININ ÜZERİNDEN UÇTU

Rüzgarın kopmasıyla çocuk parkında oyun oynayan çocuklar sağa-sola kaçışmaya başladı. Çocuklar apartmanlara doğru koştuğu sırada rüzgar şiddetini artırdı. Ailelerin de seslenmesiyle evlerine ve apartman girişlerine çocukların sığınmasıyla birlikte binalardan kopan çatılar yıldırım hızıyla parkın üzerinden uçtu. Uçan çatıların çivi, vida ve eklentileri parkın içine, çatılar ise 100 metre mesafedeki araçların üzerine düştü. Bu sırada çatı saçaklarından kopan bir tahta parçası ise hızla çarptığı çocuk parkı yanındaki aracın kaputunu delerek içeri girdi. Rüzgarın şiddetini anlatmaya yeten bu görüntü herkesi şaşkına çevirdi. Çevre sakinleri bir yandan çocuklarına zarar gelmemesine sevinirken diğer yandan da araçları zarar gören komşularına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Polis, araçların zarar gördüğü bölgede inceleme yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.