1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rus Dili öğrencilerinin Alfabe Bayramı
Rus Dili öğrencilerinin Alfabe Bayramı

Rus Dili öğrencilerinin Alfabe Bayramı

Türkiye’de ilkokul birinci sınıfta okumayı öğrenen öğrenciler için düzenlenen Okuma Bayramı’nın bir benzeri Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rus Dili Hazırlık Sınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen Alfabe Bayramı’yla kutlandı.

A+A-

Fen Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Hazırlık Sınıfı öğrencileri 2 ayda Rus dilini yazmayı ve konuşmayı öğrendi. Bunun üzerine de Slav dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zeripava Çetin’in öncülüğünde bölüm okutmanı Ayşe Kocaoğlu tarafından hazırlanan Alfabe Bayramı etkinliği düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi anfisinde düzenlenen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür yardımcısı Doç. Dr. İlhami Ege, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi’nden konuklar ile bölüm öğrencileri katıldı.

Öğrenciler ilk olarak Rus alfabesinden örnekler sundular ardından da Rusça şiirler okudular. Baştan sonra Rusça devam eden program izleyiciler tarafından sık sık alkışlarla karşılandı. Rusça tiyatro gösterisi de büyük beğeni topladı. Yaklaşık 40 dakika süren programın sonunda öğrenciler tarafından davetlilere çiçek verilerek katılımları için teşekkür edildi.

Okutman Ayşe Kocaoğlu, Rus dilinin dünyadaki en zor dillerden biri olduğunu söyleyerek, “Latin alfabesinde okuma-yazmayı öğrenen çocuklarımız Rus dili okuma ve yazmayı öğrenmede çok zorlandılar. Ancak 2.5 ay gibi kısa sürede okumayı ve yazmayı biraz öğrendiler. Bende bunları teşvik etmek ve derslere daha iyi sarılmalarını sağlamak için böyle bir gece hazırladım.” dedi.

Slav dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zeripava Çetin de, “Bir zamanlar 40 yıldan fazla bir süren içinde Rusların hakimiyetinde kalan ve sokakları halen buram buram Rus tarihi kokan, kışları karlarından tut besledikleri kazları ile ve her köşede, her sokakta karşımıza çıkan ince beyaz gövdeli kayın ağaçları ile bize halen Rusya’yı andıran Kars’ımızda Rus dilinin öğretilmesi ve iki yıldır Slav Dilleri ve Edebiyatları bölümünde Rus kültürünü tanıtan etkinliklerin yapılması bizleri memnun etmekte. Gerçekten de gerekliydi ve hoş da bir etkinlik oldu. Bugün biz buraya Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde olan hazırlık sınıfımızın Türkiye’deki Okuma Bayramını andıran Alfabe Bayramına toplandık.” diye konuştu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür yardımcısı Doç. Dr. İlhami Ege ise, “Artık üniversiteler uzman üniversite kavramıyla anılıyor. Yani her üniversitenin her alanda güçlü olması mümkün değildir, iddialı olduğu alanlar vardır. Bu alanlardan biri de buzum için, Kafkas Üniversitesi için Rus Dili ve Edebiyatıdır. Çünkü adında da saklı olduğu üzere Kafkasya bölgesi her halde bizden sorulması gerekir. O anlamda Rusça önemli bir dildir. Yani Türkiye’de eğer Rusça sorulacaksa Kafkas Üniversitesi’nden sorulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek de şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizin bu kısa sürede Rusça alfabesini çözdüklerini, şarkılar, şiirler söylediklerini görüyoruz. Bu güzel gösteri için öğrencilerimizi kutluyorum. Bu gecede büyük emekleri olan Ayşe Kocaoğlu hocamıza ve diğer emeği geçenlere de çok çok teşekkür ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.