1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. RTÜK Görevini Yapmalı
RTÜK Görevini Yapmalı

RTÜK Görevini Yapmalı

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Karslı Gürbüz Çapan, kendisine yönelik yayınlar için RTÜK'ü göreve çağırdı.

A+A-

"Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından eski Esenyurt Belediye Başkanı Karslı hemşerimiz Gürbüz Çapan, kendisinin serbest bırakılması doğrultusunda eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın çaba harcadığı yönündeki haberlerin maksatlı yapıldığını söyledi.

 

Taksim Hill Otel’de düzenlediği basın toplantısında, medyada kişilik haklarına saldırı niteliğinde yayınlar yapıldığını iddia eden Çapan, "Ergenekon adı verilen soruşturmaya dahil edilerek, özgürlüğüm 17 ay süreyle elimden alınmış, mahkeme huzurundaki sorgu ve savunmam üzerine sayın Cumhuriyet savcılarının tahliyem yönündeki talebi ve bağımsız yargıçların oy birliğiyle alınan karar üzerine özgürlüğüm geri verilmiştir" dedi.

 

Mahkemenin verdiği kararın ardından, davanın kimi sanıklarında rahatsızlık oluştuğunu dile getiren Çapan, kendisinin serbest bırakılması için eski Adalet Bakanı Oktay’ın çaba harcadığı yönündeki haberlerin maksatlı yapıldığını ileri sürdü.

 

Çapan, bağımsız savcı ve hakimlerin tahliyesi yönündeki hukuka bağlı kararları üzerinde şaibe yaratılmaya çalışılmasını üzüntü ve kaygı verici bulduğunu ifade etti.

 

Konuya ilişkin olarak RTÜK, Basın Konseyi ve gazetecilik örgütlerini göreve çağıran Çapan, "Maksatlı yayınlara karşı hukuken hakkımı arayacağım. Bu iftira ve saldırılara karşı güvencem bağımsız Cumhuriyet savcıları ve Türk yargıçlarıdır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.