1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Resim ve El Becerisi Sergisi
Resim ve El Becerisi Sergisi

Resim ve El Becerisi Sergisi

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri eğitim-öğretim yılı boyunca yaptıkları resim ve el becerilerini görücüye çıkardılar.

A+A-

Sarıkamış Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda, Resim ve El becerileri sergisi açılışı yapıldı. İlköğretim okulunun 15 yıldır geleneksel olarak düzenledi sergi, okulun toplantı salonunda ziyarete açıldı.

 

Sergide öğrenciler tarafından karakalem, yağlı boya, ebru çalışmaları, şablon baskı ile pastel ve kuru boya teknikleri kullanılarak yapılan yaklaşık 200 ayrı eserin yanı sıra çok sayıda teknoloji tasarım konularında hazırladıkları el becerileri yer aldı.

 

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Şube Müdürleri Süleyman Ömeroğulları ve Yener Kamiloğlu, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürü Metin Yıldırım, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz eşliğinde bir yıl boyunca çalıştı, emek verdi ve ortaya birbirinden güzel tasarımların bulunduğu bir sergi ortaya çıktı. Öğrencilerin el becerilerini ve düşünsel yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bu tür faaliyetler çok önemli. Sergide emeği geçen herkesin eline sağlık.” diye konuştu.

 

Okul Müdürü Metin Yıldırım ise, bu yıl 15’incisi düzenlenen serginin açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Çocukların becerilerini sergiledikleri bu serginin onlara özgüvenin gelişmesinde katkıda bulunarak, kendini keşfetmesini sağlıyor. Öğrenciler farklı temaları işleyerek, çok güzel bir çalışma ortaya çıkardılar. Resimlere tamamen kendi dünyalarını yansıttılar. Karakalem, yağlı boya, ebru çalışmaları ile pastel ve kuru boya teknikleri kullanılarak yapılan yaklaşık 200 ayrı eser ve teknoloji tasarım konularında hazırlanan el becerilerinin yer aldığı sergimizde emeği geçen okul öğretmenlerimizi ve öğrencileri kutlarım.” dedi.

 

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Tayfun Çakır da, “Eğitim resimdir, müziktir, kısacası sanattır. Bir ulusu dünyada tanıtan en önemli öğelerden biri sanattır” dedi. Öğrencilerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği, göz nuru eserleri sergilemenin mutluluğu içinde olduğunu dile getiren Çakır, “Biz bu yapmış olduğumuz sanatla içimizde oluşan duyguları kağıt ve tuval üzerine yansıtarak sizlere sunduk. Bu tür sergiler, çocuklarımızın kendilerini tanıtmasında, hayal dünyasının daha da gelişmesinde yardımcı olan etkinliklerdir. Sergimizde öğrencilerimiz anne ve babalarına kendilerini resim, boyama, artık materyalleri kullanma gibi el becerileriyle yaptıkları ürünlerle ifade etmeye çalışmışlardır. Anne ve babalarımız daha çok işte oldukları için çocuklarının okulda sanatsal olarak ne yaptıklarıyla fazla ilgilenemiyorlar. Bugün açtığımız sergide diğer çocukların ve kendi çocuklarının ne kadar güzel bir eser yaptığını görme imkanı buluyorlar.” şeklinde konuştu.

 

Orhan Ekinci ve davetliler daha sonra öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resim ve el becerilerini inceledi. Ekinci, el becerileri ve resimler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerin, resim ve teknoloji-tasarım alanında öğretim yılı boyunca yaptıkları eserler büyük ilgi gördü. Özellikle Soğutucu bardak, Ayakkabı boyama makinesi, Çay karıştırma aleti ve musluklu ketıl davetliler tarafından dikkatle incelendi.

 

Sergideki resimleri ve el becerilerini tek tek inceleyen veliler ise, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Daha sonra davetlilere pasta ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

 

Katılımcılardan tam not alan, teknoloji tasarım ve resim sergisinin 2 hafta süreyle gezilebileceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.