1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Adayından VHO’ya Ziyaret
Rektör Adayından VHO’ya Ziyaret

Rektör Adayından VHO’ya Ziyaret

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler’i ziyaret etti.

A+A-

Ziyarette, Ülkemizin hayvancılık politikaları konuşularak, kasaplık hayvan ithalatında yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceği bir yöntem izlenmesi gerektiği vurgulandı. Görüşmede ayrıca, Kars’ın hayvancılık potansiyeli ile hayvancılık ve bağlı sektörlerin geliştirilmesine yönelik düşünceler ile odanın çalışmaları değerlendirildi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. Kaya, Kars’ta Veteriner Fakültesinin öneminden bahsederek şunları söyledi:

 

“Veteriner Fakültesi Kafkas Üniversitesinin kurucu ve hali hazırda en donanımlı fakültesidir. Fakültemiz 1985 yılından itibaren öğrenci yetiştirmek suretiyle, ülkemize ve özelde Kars’a çok sayıda Veteriner Hekim kazandırmıştır. Gerek klinik yapan veteriner hekimler gerekse fakültemiz hayvan hastanesi ve öğretim elemanları sayesinde, bölgemizde hayvan sağlığı ve hayvan yetiştirme konularında önemli iyileşmeler gözlenmiştir.”

 

Kaya, kendisinin de Veteriner Fakültesi öğretim üyesi olduğunu vurgulayarak, üniversitenin diğer birimleri ile birlikte Veteriner Fakültesine daha da önem verileceğini belirtti.

 

Kaya, Veteriner Fakültesi ve hayvancılıkla ilgili projelerini şöyle anlattı:

 

“Veteriner Fakültesinde, verilen öğrenim ve eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için gerekli çalışmalar yapılarak, fakültemizin ülkemizdeki veteriner fakülteleri içinde ilk sıralara çıkartılması ve Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)’ne akredite olması sağlanacaktır. Hayvan Hastanesi daha etkin hale getirilip, hizmet alan yetiştiricilerin sayısı arttırılacaktır. Üniversite Çiftliğinde hayvan yetiştirme çeşitliliği arttırılacaktır. Bu anlamda, içinde yumurta tavukçuluğu, etlik piliç, hindi, kaz ve bıldırcın yetiştiriciliği yapılan kanatlı ünitesi kurulacak, sığırcılık ve koyunculuk ünitesi daha verimli hale getirilecektir. Ayrıca Veteriner Fakültesi bünyesinde et, süt, peynir, yumurta gibi hayvansal ürünlerin üretilip, pazarlandığı bir birim de kurulacaktır. Tarım teşkilatı, belediye ve hayvancılıkla ilgili diğer kuruluşlarla birlikte bölge hayvancılığının gelişmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda, sağlık teşkilatı ile çalışmalar yapılarak, halkın bu konuda aydınlatılması sağlanacaktır. Üniversite bünyesinde hizmet veren Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi yeniden yapılandırılarak, içinde tarım ve ormancılık ünitelerinin de olduğu daha etkin bir Araştırma Merkezi oluşturulacaktır. Böylelikle bölgede tarım, orman ve hayvancılık konularında daha kapsamlı çalışmalar yapılacaktır. Kars’ta henüz bir hayvanat bahçesi bulunmadığından, buna da hazırlık olmak üzere üniversite bünyesinde öncelikle içinde çiftlik veya evcil hayvanların bulunduğu bir hayvanat bahçesi kurulacaktır. Böylelikle öğrenciler için bir uygulama alanı ve topluma özellikle çocuklara hayvan sevgisi kazandırılmış olunacaktır. Başıboş gezen sokak kedi-köpeklerinin kontrolü amacıyla belediye tarafından yürütülen çalışmalara destek verilerek, daha çok sayıda kedi-köpeğin kontrolü sağlanarak toplum sağlığının korunmasına yardımcı olunacaktır.Bölgenin sahip olduğu endemik bitki türlerini de içinde barındıracak bir botanik bahçesi, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının da katkıları ile kurulacaktır.”

 

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Rektör aAdayı Prof. Dr. İsmail Kaya’nın ziyaretinden memnun olduğunu belirterek; rektörlük seçim sürecinde, üniversite ve hayvancılıkla ilgili bu tür projelerin konuşulması, tartışılması ve kamuoyunun gündemine gelmesinin çok faydalı olduğunu ifade etti. VHO Başkanı Öztürkler, Prof. Dr. Kaya’ya çalışmalarında başarılar diledi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya da, Prof. Dr. Yavuz Öztürkler’in gerek öğretim üyesi, gerekse Veteriner Hekimleri Odası başkanı olarak çalışmalarının takdire değer olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.