1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Adayından GGK’ya Ziyaret
Rektör Adayından GGK’ya Ziyaret

Rektör Adayından GGK’ya Ziyaret

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, TOBB Kars Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Adem Çalkın’ı ziyaret etti.

A+A-

Kars’ın sanayi ve ekonomik durumunun değerlendirildiği ziyarette, Kars’ta hayvancılık, hayvancılığa dayalı tarım ve sanayi, çimento, şeker, süt ve yem fabrikaları ile organize sanayi bölgesindeki küçük çaplı işletmelerin faaliyetleri ele alındı. Kars’ta kış ve kültür turizminin de gelişme gösterdiğinin ifade edildiği ziyarette ayrıca Kafkas Üniversitesi’nin kente olan katkısı da konuşuldu.

 

GGK Başkanı Adem Çalkın, TOBB Kars Genç Girişimciler Kurulu olarak her zaman, üniversite sanayi işbirliğinin önemini vurguladıklarını, tek başına bilim veya sermayenin çok verimli olmadığını belirtti. Kars’ın ekonomik hayatında üniversitenin önemli yer tuttuğunu da ifade eden Çalkın, üniversitenin büyümesi için Karslı iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi ve üniversite bünyesinde mühendislik fakültelerinin açılmasının kente büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

TOBB GGK Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözülüp, sınır kapılarının açılmasının İl ekonomisine hareket getireceğini, ayrıca Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun faaliyete geçmesi ve gümrükleme işlemleri ile antrepoların Kars’ta kurulmasının da kentin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Adem Çalkın, bu şehre yatırım yapan veya yapmayı düşünen iş adamlarını mutlu edecek, heyecanlandıracak en önemli icraatın, gümrükleme ve antrepo yerlerinin belirlenmesi ve bir an önce ihale edilmesi olacağının da altını çizerek, aksi takdirde göçün kapıda olduğu uyarısında bulundu.

 

KAÜ Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya ise görüşmede; Kafkas Üniversitesi ile bölge üniversitelerinin araştırma yeteneği ve bilgi birikiminden de faydalanarak, üniversite sanayi işbirliğinin oluşturulması ve üniversitelerdeki akademik birikim ile araştırma sonuçlarının ekonomik değere dönüştürülmesini sağlamaya yönelik olarak Teknokent kurulmasının faydalı olacağını ve bunun için çalışacaklarının sözünü verdi.

 

Prof. Dr. Kaya, “Böylelikle Kars ve bölgedeki mevcut ve kurulacak işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumu sağlanacak, kişilere iş imkanı oluşturulacak, yerli ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekecek ve sermaye girişini hızlandıracak projeler üretilmiş olunacaktır.” dedi.

 

Prof. Dr. Kaya, ekonomisi hayvancılığa dayalı bölgede, hayvancılıkta kullanılan ekipmanların üretimine yönelik yatırımlar ile hayvansal ürün işleme tesislerinin mevcut imkan ve kapasitelerinin geliştirilmesi ve yeni modern tesislerin kurulması, hijyenik şartlarda üretilen hayvan ve hayvansal ürünlerin markalaşması ve pazarlanması konusunda da çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

 

Bu anlamda, et kombinası, deri işleme fabrikası gibi işletmelerin Kars’a yeniden kazandırılmasının önemli olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. İsmail Kaya, Kars ve bölgenin gelişmesinde özel sektör ile diğer kamu kuruluşları gibi Kafkas Üniversitesinin de üzerine düşen görevi yapacağını dile getirdi.

 

Prof. Dr. Kaya, ziyaretten dolayı TOBB Kars GGK Başkanı Adem Çalkın’a teşekkür etti ve ayrıca kendisini, Kars’a yatırım yaparak istihdam oluşturduğu ve çeşitli hayır faaliyetlerinde bulunduğu için tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.