1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Regaib Kandili Kutlama Mesajları
Regaib Kandili Kutlama Mesajları

Regaib Kandili Kutlama Mesajları

Regaib Kandili Kutlama Mesajları...

A+A-

Kars Valisinin Regaib Kandili Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı:

Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu içerisindeyiz.

Üç aylara girdiğimiz bu günlerde kandillerin manevi havasını fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu manada idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nde, yüce Allah’ın rahmet, bereket, af ve mağfiretine olan arzumuzu en üst seviyeye taşıyıp, vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Regaip Kandili ve üç ayların tüm Karslı hemşerilerime, ülkemize, tüm İslam âlemine ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, aramızdaki muhabbetimizi, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi ve dirliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.

 

Başkan Karaçanta’nın Regaip Kandili Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Üç aylarının başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili’nin İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesi temennilerimle tüm İslam aleminin ve hemşerilerimizin Regaip Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Karaçanta mesajında, “On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın gelişini müjdeleyen ve mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, tüm İslam alemi için ibadet, dua ve istiğfar ederek maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gecedir. Bu mübarek gecede nefsin kötülüklerden arınmasını, affedilmeyi ve doğruluğun yanından ayrılmamayı niyaz eden İslam coğrafyasındaki tüm insanların duaları bir olur. Bereket, feyz ve rahmet kapılarının açık olduğu Regaip Kandili tüm Müslümanlar için eşsiz bir fırsattır. Bu yıl bize af kapılarını açan bu mübarek gecede, kırgınlıklarımızı bertaraf etmeli, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şunları kaydetti: “Regaip Kandili aynı zamanda dünyevi meşguliyetlerimizden sıyrılarak, yaratılış gayemizi düşünmeye ve manevi huzuru bulmamıza yol gösterir, inananları gaflet uykusundan uyandırır. Tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için dua edelim. Bizlere Allah’a teslimiyeti ve nefsin arınmasını yeniden hatırlatan, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili’nin İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesi temennilerimle tüm İslam aleminin ve hemşerilerimizin Regaip Kandilini tebrik ediyorum.”.

 

Rektör Özcan’ın Regaip Kandili mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.

Regaib Kandili, dua ve ibadetlerin Hak katında kabul gördüğü, günahların bağışlandığı, bolluk ve bereketin ihsan edildiği müstesna bir gündür.

Bu gecede edilen duaların, yapılan ibadetlerin ülkemizde sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle İslam Alemi’nin Regaip Kandili’ni en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 

Ali Şakir Yurdakoş’un Regaip Kandili mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Regaip’in, rağbet edilen, çok kıymet verilen, ihsan ve bağışlanma anlamına geldiğini, “Regaip Gecesi, Müminlere Allah’ın rahmetinin bol bol ihsan edildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gecedir. Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir” dedi.

Kandillerin İslam Alemi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Yurdakoş, Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana âlemine yöneldiğini söyledi.

İl Başkanı Yurdakoş, “Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Bu dönemlerde toplumumuzdaki şefkat, Merhamet, yardımlaşma duyguları en üst noktaya ulaşır. Barış ve huzurun sağlanabilmesi için bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir. Bu nedenle, bu kandil günleri, bizlere Allah (c.c) ile olan bağımızı yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmak için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu vesileyle, Karslı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

MHP Kars Milletvekili Adayı Gökçek’in Regaip Kandili Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili adayı, Taner Gökçek; Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gökçek, mesajında “Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. İştirak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin regaip kandilini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Dolunay Derneği’nin Regaip Kandili mesajı

Âlemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in(SAV) doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır.

Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesini sunmaktadır.

Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi(SAV) anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz.

Sevgili peygamberimizi ve O’nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Efendimiz(s.a.v.) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız.

Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, Dolunay Derneği olarak bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz eder saygılar sunarız.

 

Erdoğan Yıldırım’ın Regaip Kandili mesajı

KAI DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN “REGAİP KANDİLİ”  MESAJI

Gün ve geceleriyle rahmeti, bereketi bol olan Recep, Şaban, Ramazan aylarının ilk mübarek gecesi ve mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili’ne erişmenin huzuru içindeyiz.

Regaip Kandili, arzularımızın, isteklerlerimizin, tutkularımızın dünya hayatı içinde bizleri esir almasına fırsat vermememizi, sadece Allah'ın rızasına uygun iyi, yararlı amellerle bunu başarabileceğimizi hatırlatan ve nefsimizin muhasebesini yapmamız için Rabbimizin her yıl bize lütfettiği mübarek bir gecedir.

Bizler de bu gecenin rahmetinden yararlanarak kendi iç hesaplaşmalarımızı tekrar gözden geçirmeli, şahsi menfaatlerimizden, öfke ve kırgınlıklardan, hırs ve tutkulardan arınıp dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. İnsani erdemlerin başında yer alan doğruluktan, dürüstlükten, hak ve hukuka saygıdan, paylaşmaktan vazgeçmemeliyiz. Kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız.

Tüm İslam Âleminin, ülkemizin ve hemşehrilerimin, mübarek üç aylar içerisinde yer alan kandillerin ilki ve müjdecisi olan Regaip Kandili’ni kutlar, bu gecenin birlik,  beraberlik, barış ve huzur getirmesini dilerim. Yapacağımız ibadetlerin ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Hak'dan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.